El Banc dels Aliments de Barcelona reparteix 5.203 tones de menjar en 3 mesos

L'organització ha explicat que durant aquests tres mesos l'activitat ha estat "frenètica i sense interrupció"

El Banc dels Aliments de Barcelona ha fet balanç aquest dimecres dels tres mesos que han transcorregut des que es va declarar l’estat alarma per coronavirus i ha informat que entre el 14 de març i el 14 de juny del 2020 ha distribuït més de 5.203 tones de menjar a través de 382 entitats d’iniciativa social.

Publicitat

Es tracta d’aliments amb un valor estimat d’11,55 milions d’euros, dels quals s’han pogut beneficiar fins a 160.849 persones que reben ajuda alimentària de l’entitat, un 40% més que abans de declarar-se l’emergència sanitària, segons ha informat el Banc dels Aliments en un comunicat.

L’organització ha explicat que durant aquests tres mesos l’activitat ha estat “frenètica i sense interrupció” i que durant aquest període s’han aconseguit les xifres més elevades de persones ateses i de quilos de menjar distribuïts en els seus 32 anys d’història.

També, en col·laboració amb el World Central Kitchen, el Banc dels Aliments ha distribuït 201.285 menjars cuinats, des de l’inici de l’estat d’alarma, una part important de les quals ha estat repartida per l’Ajuntament de Barcelona, ha indicat l’ONG.

Per garantir l’aprovisionament continu d’aliments i la seva distribució, el Banc dels Aliments ha llançat en col·laboració amb empreses i entitats diferents campanyes, com la impulsada per Caixabank perquè la ciutadania pugui col·laborar donacions en línia, o les campanyes de recollida virtual d’aliments dels supermercats BonÀrea i Caprabo.

A més, dimarts passat 16 de juny, la Delegació del Govern central a Catalunya va anunciar l’entrega de 3,2 milions de quilos de productes bàsics als bancs d’aliments de Catalunya i la Creu Vermella, corresponents a la primera fase del programa d’ajuda a les persones més desfavorides de la UE d’aquest 2020.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

ERC retira les esmenes sobre el TC i la Casa Reial per evitar que la dreta tombi els pressupostos de l’Estat

ERC ha retirat aquesta tarda de dimecres les esmenes a la totalitat que havia presentat a les seccions dels pressupostos generals de l'Estat (PGE)...

Aragonès admet que els governs de coalició “no són fàcils”

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha admès aquest dimecres que els governs de coalició, com el de la Generalitat, "no són fàcils" i...

Rufián exigeix l’amnistia per abans del 14-F

El portaveu parlamentari d'ERC, Gabriel Rufián, considera "una bona notícia" que el Govern central reformi el delicte de sedició però considera que és una...

Blueproject Foundation tanca les seves portes

Avui, dimecres 2 de desembre, Renatto de la Poeta ha anunciat el tancament de l'espai físic de la Blueproject Foundation al carrer Princesa el 20 de desembre. El director...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca