Buch exigirà l'”expulsió immediata” dels autors de l’agressió racista dels Mossos

"Quan en tinguem els noms seran expulsats del cos, com es mereixen, perquè malmeten el nom dels Mossos"

Publicitat

El conseller d’Interior de la Generalitat, Miquel Buch, ha garantit aquest dimecres que exigirà l'”expulsió immediata” del cos de Mossos d’Esquadra dels autors i encobridors de la presumpta agressió racista que es va produir durant una detenció a un jove el 2019 quan se’n coneguin els noms, fet que ha de determinar el Jutjat de Manresa.

“Quan en tinguem els noms seran expulsats del cos, com es mereixen, perquè malmeten el nom dels Mossos” i de la resta de policies, ha dit Buch en el ple del Parlament quan li han preguntat per aquest afer el diputat dels comuns Marc Parés i la de la CUP Maria Sirvent.

Ha recordat que han retirat els sis agents de les seves tasques habituals i que treballaran a les oficines fins que s’aclareixi qui en són els autors, i ha insistit que no havia sentit fins dilluns l’enregistrament en el qual anomenen ‘mico’ i ‘negre de merda’ el jove: “Un àudio que em repugna i que em fa sentir vergonya”.

“En quatre hores vam actuar, i sancionar preventivament els sis agents. Desconeixem qui en són els autors, encobridors i qui no hi té res a veure”, ha assenyalat Buch, que ha assegurat que, quan se’n coneguin els detalls, no tindran cap complicitat amb els autors, i seran expulsats.

Publicitat

“Ni un bri de complicitat amb el racisme, amb la xenofòbia i el feixisme. La meva trajectòria en el servei públic m’avala”, ha defensat Buch, mentre que el diputat dels comuns ha advertit que la policia catalana té un problema amb la brutalitat policial.

Sirvent ha sostingut que no són casos aïllats, sinó que es tracta d’un fet estructural: “Continuarà fomentant la impunitat davant de casos que són injustificables?”, i ha exigit saber si se suspendrà de sou i feina els sis agents investigats, cosa que Buch ha descartat fins que es conegui quina implicació hi va tenir cadascun.

Buch ha recordat que ara com ara es desconeix la implicació d’aquestes sis persones: “Vostè els condemna directament sense saber si en són els autors, còmplices o si no eren allà. Aquesta és la justícia que exigeix?”, ha asseverat, i ha sostingut que actuen quan es produeix un fet aïllat que no s’ajusta al protocol policial.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes