La Casa Blanca crearà una base de dades per rastrejar l’ús excessiu de la força policial

El president nord-americà ha apel·lat a la "llei i l'ordre"

Publicitat

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha anunciat que signarà aquest dimarts una ordre executiva per crear una base de dades que registrarà l’ús excessiu de la força policial.

L’ordre també establirà un sistema de certificació nacional per a les agències d’aplicació de la llei, segons ha informat la cadena de televisió CNN, que cita una font coneixedora del text.

Les disposicions clau inclouen directives per impulsar estàndards més alts entre els departaments de policia, però deixa oberta la possibilitat que el Congrés dels Estats Units emprengui una reforma policial més significativa.

Trump no ha participat en la redacció d’ aquesta ordre, que arriba després de l’onada d’indignació que es va aixecar després de la mort del ciutadà afroamericà George Floyd en mans de la Policia de Minneapolis.

Publicitat

El president nord-americà ha apel·lat a la “llei i l’ordre” al llarg de diverses setmanes, i dijous passat va confirmar que la Casa Blanca treballava en una ordre executiva sobre els estàndards policials.

Així mateix, es va mostrar a favor de prohibir “en general” l’ús de tècniques com l’escanyament a l’hora de reduir possibles sospitosos durant les detencions policials, tot i que no s’espera que l’ordre prohibeixi aquesta maniobra.

Les protestes clamen justícia, critiquen la desigualtat racial i han aconseguit qüestionar l”status quo’ als Estats Units. En aquest context, diversos estats i ciutats nord-americans han adoptat nous estàndards policials.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca