ERC exigeix canvis estructurals als Mossos

ERC ha condemnat aquest dimarts la presumpta agressió racista d’agents dels Mossos d’Esquadra en la localitat de Sant Feliu Sasserra i exigeix a la Conselleria d’Interior de la Generalitat que dugui a terme canvis estructurals en el cos policial.

Publicitat

En un comunicat d’aquest dimarts, ERC considera que “el canvi de destinació –dels sis agents investigats– anunciat és una mesura insuficient”.

Els republicans han expressat que és “igualment inadmissible no haver pres cap mesura fins que els fets no es van fer públics”, i fan una crida a evitar futures agressions racistes.

“Aquests comportaments són tant o més censurables a l’interior d’una policia democràtica com en el conjunt de la societat i cal denunciar-los i perseguir-los en totes les circumstàncies”, ha afegit.

Per als republicans, la Conselleria d’Interior “no pot mostrar cap mena de connivència amb els responsables d’aquests comportaments, independentment de les conseqüències penals que hagin d’afrontar en un futur”.

I recorden que ja van mostrar la seva preocupació per la gestió del cas de l’inspector dels Mossos d’Esquadra Jordi Arasa –condemnat a dos anys i quatre mesos de presó per lesions durant el desallotjament dels indignats del 15M–: “La gestió dels comportaments racistes, xenòfobs o violents del cos ens exigeixen una reflexió que ha d’anar més enllà dels episodis individuals”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes