ERC exigeix canvis estructurals als Mossos

ERC ha condemnat aquest dimarts la presumpta agressió racista d’agents dels Mossos d’Esquadra en la localitat de Sant Feliu Sasserra i exigeix a la Conselleria d’Interior de la Generalitat que dugui a terme canvis estructurals en el cos policial.

Publicitat

En un comunicat d’aquest dimarts, ERC considera que “el canvi de destinació –dels sis agents investigats– anunciat és una mesura insuficient”.

Els republicans han expressat que és “igualment inadmissible no haver pres cap mesura fins que els fets no es van fer públics”, i fan una crida a evitar futures agressions racistes.

“Aquests comportaments són tant o més censurables a l’interior d’una policia democràtica com en el conjunt de la societat i cal denunciar-los i perseguir-los en totes les circumstàncies”, ha afegit.

Per als republicans, la Conselleria d’Interior “no pot mostrar cap mena de connivència amb els responsables d’aquests comportaments, independentment de les conseqüències penals que hagin d’afrontar en un futur”.

I recorden que ja van mostrar la seva preocupació per la gestió del cas de l’inspector dels Mossos d’Esquadra Jordi Arasa –condemnat a dos anys i quatre mesos de presó per lesions durant el desallotjament dels indignats del 15M–: “La gestió dels comportaments racistes, xenòfobs o violents del cos ens exigeixen una reflexió que ha d’anar més enllà dels episodis individuals”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca