Buch carrega contra l’actitud “feixista i racista” per part d’alguns agents dels Mossos

“Des de fa un any i mig, estem esperant una sentència judicial per actuar amb fermesa i duresa per eradicar qualsevol actitud racista i xenòfoba dins el cos"

Publicitat

El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha qualificat d’“absolutament lamentable i deplorable l’actitud feixista i racista per part d’alguns agents de la policia de Catalunya”. Ho ha fet en una entrevista al programa “Catalunya Nit” de Catalunya Ràdio, amb referència a la denúncia que afecta la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra sobre el fets succeïts el passat 10 de gener de 2019 al municipi de Sant Feliu Sasserra (Bages). Buch ha remès les seves disculpes a la família de la persona agredida de manera pública per aquesta actitud per part d’alguns agents del cos de Mossos d’Esquadra.

El titular d’Interior ha explicat que en conèixer els fets, Afers Interns del cos va iniciar una investigació interna que es va aturar un cop la denúncia va entrar al jutjat, moment en què el cos es va posar a disposició del jutge realitzant les investigacions que aquest encarrega. “Des de fa un any i mig, estem esperant una sentència judicial per actuar amb fermesa i duresa per eradicar qualsevol actitud racista i xenòfoba dins el cos de Mossos d’Esquadra. Aquestes actituds no dignifiquen el cos ni la professionalitat i la qualitat de les 17.000 persones que hi treballen”, ha afegit Buch.

Buch ha explicat que els agents investigats han estat apartats de la seva feina de forma preventiva “perquè presumptament han demostrat una mala praxi policial que no s’ajusta a una policia democràtica”. “El cos és el principal interessat a erradicar aquestes actituds i el conseller d’interior serà còmplice per erradicar qualsevol actitud racista o feixista dins del conjunt dels treballadors del departament d’Interior i especialment del cos de Mossos d’Esquadra” ha afegit.

Buch ha dit que durant la formació dels agents a l’Escola de Policia es vetlla perquè “les seves competències s’ajustin al que significa ser policia, no només des del punt de vista de l’activitat policial sinó també des del vessant més humanista”. “L’avaluació és permanent durant tot el curs a l’escola i després durant l’any de pràctiques també s’avaluen qüestions indispensables per ser un agent de policia” ha afegit. El conseller també ha dit que el cos de Mossos d’Esquadra ha estat proactiu per lluitar dins i fora del mateix cos contra aquestes actituds, per formar permanentment els agents.

Publicitat

Pel que fa a l’atac a un pis de Premià de Mar ocupat per joves immigrants, Buch ha demanat que s’eviti que “ningú es pugui prendre la justícia per la seva mà i es facin activitats que només corresponen a la policia. La ciutadania no ha d’anar a usar la força contra altres persones”. En aquest sentit ha explicat que “hem de perseguir el delinqüent, sigui qui sigui, i condemnar qualsevol brot de racisme”. “El treball per la convivència entre tots ha de ser l’objectiu de qualsevol societat”, ha afegit.

Respecte a l’impacte en la mobilitat del pas a fase 3 a tot Catalunya, Buch ha recordat “el Govern de la Generalitat aposta per missatges senzills, fàcils de complir i efectius per la lluita contra la pandèmia” i ha recordat el missatge de “distància, mans i mascareta”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes