Només el 5% dels homes han demanat reducció de jornada per cuidar de fills o familiars

La presència de dones als òrgans de direcció continua sota mínims: inferior al 25% a la meitat de companyies

Publicitat

Menys d’un 5% d’homes ha demanat reducció de jornada per poder cuidar de fills o familiars en un 81% de les empreses, un percentatge que es manté inferior al 25% quan s’apuja al 97% de les companyies. Aquesta és una de les xifres destacades de l’Observatori Adecco Igualtat, un estudi que ha enquestat més de 20.000 empreses d’arreu de l’Estat i que s’ha presentat aquest dilluns a Madrid. L’informe també constata que la presència de dones als òrgans de direcció continua sota mínims: per sota del 25% a la meitat de les companyies i –en el cas dels càrrecs intermedis-, inferior al 50% al 70% de les empreses. “La bretxa de gènere ha estat una altra víctima de la pandèmia de coronavirus”, ha alertat Carmen Mancheño, coordinadora de CCOO Madrid.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes