Els comuns proposaran reactivar la modificació del sistema de finançament autonòmic

A curt termini, demanen un fons específic i permanent perquè es pugui blindar la inversió en sanitat pública a la comissió de reconstrucció

Publicitat

Els comuns proposaran reactivar “de forma urgent” la modificació del sistema de finançament autonòmic a la comissió de reconstrucció del Congrés dels Diputats. Així ho ha anunciat el portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, que ha dit que l’actual model “està obsolet”. Mentre no s’implanti la mesura, però, proposen que es defineixi un fons específic i permanent per a les comunitats perquè puguin blindar la inversió en sanitat pública. “La sanitat catalana necessita més finançament però sobretot un govern progressista que no es gasti els diners públics en la privada”, ha destacat Mena.

En la roda de premsa, Mena ha remarcat que el suport de Ciutadans al govern espanyol està circumscrit només a qüestions sobre la pandèmia i ha insistit que els acords són “conjunturals” i “motivats per l’emergència sobrevinguda”. Així, ha dit que “benvingut sigui” si Ciutadans està d’acord en mesures com l’ingrés mínim vital o una sortida “que no deixi ningú enrere”. “Benvingut sigui si Ciutadans torna a la política del sentit comú”, ha dit Mena.

Tot i això, el portaveu de Catalunya en Comú ha avançat que en la futura reconstrucció social i econòmica tindran “més a acordar” amb ERC que amb Ciutadans.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes