L’ICUB destina 1,3 milions d’euros a projectes culturals afectats per la crisi

Les subvencions finançaran fins al 80% del cost les iniciatives

L’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) ha obert una convocatòria extraordinària de subvencions per finançar projectes culturals afectats per la crisi sanitària. En concret té previst donar 1,3 milions d’euros en ajudes que finançaran fins al 80% del cost de les iniciatives. A través d’un comunicat del consistori difós aquest dissabte, el tinent d’alcaldia de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat, Joan Subirats, ha destacat que aquesta convocatòria “vol ajudar a consolidar la cultura com un dret i reforçar el compromís de les institucions per fer-ho possible”. La presentació de sol·licituds d’aquestes ajudes es podrà fer via telemàtica a partir del dilluns 15 de juny.
Per tal d’acollir de manera equitativa totes les propostes i poder abastar els grans i petits projectes culturals, s’ha dividit el pressupost en trams de facturació. D’aquesta manera es subvencionaran projectes de menys de 30.000 euros, de més de 30.000 i fins a 99.999 i de més de 100.000 euros.

Publicitat

Com a novetat, l’Oficina Ciutadana de la Cultura, situada als baixos del palau de la Virreina, donarà suport a la convocatòria i oferirà serveis d’informació i assessorament a les entitats i associacions que ho requereixin. L’atenció es farà presencial i caldrà demanar cita prèvia.

L’objectiu d’aquesta convocatòria és subvencionar els projectes culturals de la ciutat del 2020 afectats per la situació de la crisi sanitària generada per la COVID-19 i projectes nous derivats d’aquestes afectacions. Segons el consistori, “s’entendrà per a projectes culturals afectats tots aquells projectes que hagin hagut de cancel•lar total o parcialment la seva activitat o que aquesta hagi estat reprogramada o reformulada”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca