ERC demana al Parlamnent que la CCMA faci contingut de casos de corrupció política catalana

Considera que els mitjans haurien d'implicar-se en la lluita contra la corrupció

Publicitat

ERC ha presentat una proposta de resolució en la comissió de control de l’actuació de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) del Parlament en la qual demana que la Cambra catalana consideri necessari que els mitjans públics catalans programin continguts sobre els casos de corrupció política que hi ha hagut a Catalunya.

“El Parlament de Catalunya considera necessari que es programin continguts específics i amb profunditat sobre els casos de corrupció política, frau i evasió d’impostos que són o han estat motiu de processos judicials a Catalunya”, resa la iniciativa, a la qual ha tingut accés Europa Press.

En la resolució, que signen la portaveu d’ERC en el Parlament, Anna Caula, i la diputada Raquel Sans, els republicans també defensen que la Cambra consideri “de manera unànime que la corrupció és el principal enemic del ben comú i que la lluita contra aquesta hauria d’orientar l’activitat i les accions de totes les institucions del país, inclosos els mitjans de comunicació públics”.

En l’exposició de motius de la proposta, els republicans defensen que els mitjans de comunicació tenen un paper important en la lluita contra la corrupció perquè són “una eina fonamental per a la salut democràtica d’un país si realitzen el seu treball com correspon”.

Publicitat

Mitjans proactius

Considera que els mitjans haurien d’implicar-se en la lluita contra la corrupció “a través de l’emissió de continguts que ajudin a generar consciència entre la ciutadania; sense uns mitjans proactius en aquesta matèria, la ciutadania es trobaria falta de recursos per poder defensar els seus drets”.

“En el cas dels mitjans de comunicació públics de Catalunya, a més, assumir aquesta responsabilitat de seguir avançant en la lluita contra la corrupció dóna compliment a la missió de servei públic i rigor informatiu que exigeix el llibre d’estil de la CCMA”, conclouen els arguments d’ERC.

En els últims mesos ha sorgit una polèmica per l’aparició de l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol en reportatges i documentals emesos per Tv3 que no tractaven el presumpte cas de corrupció que afecta a l’ex-cap l’Executiu català.

Arran d’aquesta polèmica, el 7 de febrer la comissió de la CCMA del Parlament ja va aprovar, amb el vot favorable de tots els grups excepte l’abstenció de JxCat, una resolució del PSC-Units que constatava que no s’havia programat “cap contingut específic sobre els casos de corrupció política, frau i evasió d’impostos que són motiu de processos judicials que afecten a l’expresident del Govern Jordi Pujol”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca