UGT denuncia que Salut “no reconeix” la tasca dels operadors del SEM durant la pandèmia

El servei de gestió telefònica de les urgències està subcontractat, en aquest cas a Ferrovial

El sindicat UGT ha denunciat que el Departament de Salut “ha tornat a menystenir” el col·lectiu de les centrals de coordinació (CeCos) del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), perquè no l’ha englobat dins del personal que compensarà pel sobreesforç durant les setmanes més dures del coronavirus. El sindicat demana “des de fa temps” que la feina d’aquests treballadors sigui reconeguda dins del SEM “com a plantilla pròpia”, i no emmarcada dins del sector del telemàrqueting “com fins ara”. I ara lamenta que el sistema de compensació dissenyat per Salut no els reconeix cap dret “pel fet de ser subcontractats”, actualment a Ferrovial, empresa que fa la gestió telefònica de les urgències i emergències de les centrals del SEM.

Publicitat

UGT ha manifestat que la Generalitat i el Departament de Salut “oblidaran” el personal d’atenció i gestió, que en aquest mesos “ha vist multiplicat per quatre” el volum habitual de servei. Una situació afegida al fet que “sempre ha estat tractat com un personal de segona” dins les centrals, per dependre del conveni de telemàrqueting i, en molts casos, per tenir contractes laborals “amb hores mínimes, variacions de jornada mensuals i molta eventualitat”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca