La UE vol refer ponts amb Trump

"El vincle transatlàntic és més important que la relació amb la Xina"

Publicitat

La Unió Europea s’ha proposat refer ponts amb els Estats Units. “El vincle transatlàntic és més important que la relació amb la Xina”, asseguren fonts diplomàtiques europees. Des de Brussel·les admeten les diferències del club europeu amb l’administració de Donald Trump i aposten per incrementar el diàleg amb els nord-americans. “Hem de parlar”, defensen. Els ministres d’exteriors es reuniran dilluns amb el secretari d’estat dels EUA, Mike Pompeo, per parlar sobre la seva cooperació en l’arena internacional i, sobretot, la seva relació amb la Xina. Les dispars estratègies a banda i banda de l’Atlàntic cap al gegant asiàtic preocupen al club europeu que continuen considerant els EUA com el seu soci predilecte.

A Brussel·les reconeixen que els EUA tenen una actitud més combativa amb Beijing, però que tots dos són conscients del que suposa l’ascens de la Xina en l’escena internacional. “Hem de treballar en això”, asseguren fonts diplomàtiques europees.

Aquestes alerten que algunes disputes entre els EUA i la UE podrien estar beneficiant a la Xina. Per exemple, mencionen que mentre Washington i Brussel·les s’estan enfrontant per les ajudes estatals a l’aviació, els xinesos estan venent avions fortament subvencionats pel règim arreu del món.

“Potser ens estem enfrontant entre nosaltres quan el problema és un altre”, apunten les mateixes fonts.

Publicitat

Altres temes en l’agenda

A part de tractar l’auge de la Xina i les seves diferències, els ministres d’exteriors també parlaran amb Pompeo sobre la possible annexió d’Israel de territoris palestins, dels conflictes congelats a l’est d’Europa i de la guerra civil a Líbia.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca