No soc les cinc arracades de les meves orelles

Sovint dubto en si, com a dona, encaixo o no en aquest món que anomenem ‘planeta Terra’. És, aleshores, quan em qüestiono què és el que em diferencia tant d’aquell qui se sent home. De quina manera tan dispar dec viure, expressar-me o somriure que no ho fa un home? Serè jo la que es foragita de si mateixa o és ell que, a poc a poc, s’imposa en allò que jo assimilo patent en el present? Existeixen, realment, tantes coses intangibles que ens allunyen?

Seria esplèndid poder viure, somniar i caminar en un entorn on l’existència de la llibertat fos un dret real i no un símbol de constant reivindicació. Una llibertat en la qual, a hores d’ara, em resigno a sobreviure. Una llibertat transparent que m’aterra i que he d’arrossegar entre aquells que no la volen meva, teva, seva. Potser el que cal aprendre, i entendre, és que allò què ens diferencia els uns als altres és, només, el simple fet de ser persones úniques.

No soc les cinc arracades de les meves orelles o la dessuadora ampla que duc posada. No soc el meu color de pell, com tampoc deixo de ser, més o menys, noia per portar el cabell despreocupadament curt. No soc menys bonica per fer ressonar el que opino, ni soc els “t’estimo” de la persona que m’agrada.

Tinc un nom i dos cognoms que em donen la possibilitat d’existir, un cos amb unes corbes, una veu i uns ideals que, des del primer segon en què vaig obrir els ulls, he anat forjant. Senzillament soc una dona que desitja ser una jove de vint-i-tres anys que viu, que descobreix i s’equivoca, que corre lliure i sovint cau, que es vesteix i desvesteix, que estima i és estimada, una jove que a voltes escriu missatges de whatsapp cursis i d’altres, més revolucionària, somnia en amagar-se novament rere un mocador la nit d’Urquinaona.

No vull excusar-me ni disculpar-me per ser com soc i, molt menys, per ser dona. És per això que sovint em reafirmo en què la que no encaixa en aquesta societat, possiblement, no soc jo.

- Publicitat -

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

Breus

Colau elogia les polítiques d’emergència del Gobierno

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha elogiat aquest dijous les polítiques d'emergència i socials que ha impulsat el Govern central davant la crisi de...

La pol·lució es va reduir un 50% a Barcelona durant el confinament

Un estudi de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) demostra que la pol·lució es va reduir un 50% a Barcelona i un 62% a...

JxCat demana al Govern l'”equiparació laboral i salarial” del sector social i sanitari

JxCat ha presentat una proposta de resolució al Parlament per instar el Govern a treballar "per una equiparació laboral i salarial" del sector social...

L’OMS alerta de l’acceleració de la pandèmia al món mentre la situació millora a Europa

Europa vigila amb cautela l'aparició de rebrots aquestes darreres setmanes en què la majoria de governs han relaxat les restriccions per la covid-19. Catalunya,...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca