Calvo acusa les comunitats de ser les culpables del retard en el pagament dels ERTO

"Moltes no han fet la part prèvia de la feina"

Publicitat

La vicepresidenta primera del Govern espanyol, Carmen Calvo, ha acusat aquest divendres les comunitats autònomes de no haver fet “la part prèvia de la feina” i no haver “discriminat” a l’hora de remetre al Ministeri d’Ocupació “què eren ERTO i que no”.

En una entrevista a Canal Sur Radio Calvo ha justificat que el “volum” d’expedients de regulació temporal d’ocupació ha estat “una cosa absolutament de rècord” que, juntament amb aquesta suposada inacció de “moltes” autonomies, ha provocat retards en els pagaments.

“En un moment de teletreball es produeix una part important de la feina de cribatge. Els ERTO s’estan pagant. És veritat que es produeixen colls d’ampolla perquè hem pres una decisió molt important. És veritat que de vegades hi ha buits que no es cobreixen. Però hem estat molt preventius”, ha dit.

En aquesta línia, la vicepresidenta ha assenyalat que l’executiu ha hagut de reaccionar de manera molt ràpida per donar resposta als treballadors, tot i que ha reconegut l’aclaparant “allau” de documentació que han remès les mateixes comunitats.

Publicitat

Quan li han preguntat si el Govern central ampliarà els ERTO fins a final d’any, Calvo ha explicat que trebllen amb els agents econòmics i socials perquè aquests expedients no s’arribin a convertir en expedients de regulació d’ocupació (ERO).

Calvo s’ha expressat així després que el president de la Confederació Espanyola d’Organitzacions Empresarials (CEOE), Antonio Garamendi, demanés ampliar “almenys fins al desembre” els ERTO i dotar-los de més adaptabilitat, tot i que veu “molt difícil” que s’aconsegueixi un acord abans del dia 15.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca