Calvo acusa les comunitats de ser les culpables del retard en el pagament dels ERTO

"Moltes no han fet la part prèvia de la feina"

La vicepresidenta primera del Govern espanyol, Carmen Calvo, ha acusat aquest divendres les comunitats autònomes de no haver fet “la part prèvia de la feina” i no haver “discriminat” a l’hora de remetre al Ministeri d’Ocupació “què eren ERTO i que no”.

Publicitat

En una entrevista a Canal Sur Radio Calvo ha justificat que el “volum” d’expedients de regulació temporal d’ocupació ha estat “una cosa absolutament de rècord” que, juntament amb aquesta suposada inacció de “moltes” autonomies, ha provocat retards en els pagaments.

“En un moment de teletreball es produeix una part important de la feina de cribatge. Els ERTO s’estan pagant. És veritat que es produeixen colls d’ampolla perquè hem pres una decisió molt important. És veritat que de vegades hi ha buits que no es cobreixen. Però hem estat molt preventius”, ha dit.

En aquesta línia, la vicepresidenta ha assenyalat que l’executiu ha hagut de reaccionar de manera molt ràpida per donar resposta als treballadors, tot i que ha reconegut l’aclaparant “allau” de documentació que han remès les mateixes comunitats.

Quan li han preguntat si el Govern central ampliarà els ERTO fins a final d’any, Calvo ha explicat que trebllen amb els agents econòmics i socials perquè aquests expedients no s’arribin a convertir en expedients de regulació d’ocupació (ERO).

Calvo s’ha expressat així després que el president de la Confederació Espanyola d’Organitzacions Empresarials (CEOE), Antonio Garamendi, demanés ampliar “almenys fins al desembre” els ERTO i dotar-los de més adaptabilitat, tot i que veu “molt difícil” que s’aconsegueixi un acord abans del dia 15.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca