Borràs no deixarà l’escó perquè “seria donar el missatge que la repressió funciona”

La diputada de JxCat al Congrés manté que "per impedir un judici sense garanties s'ha de votar no al suplicatori"

Publicitat

La portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, ha descartat aquest divendres dimitir i deixar el seu escó a la cambra baixa espanyola per evitar que sigui el Suprem qui la jutgi. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Borràs ha defensat que el seu cas respon a “una persecució política” i que ella està “aportant proves i demostrant que el que volen és apartar una persona com a representant de la ciutadania”. “Si permeto que aquesta voluntat s’acompleixi, estic dient a les clavegueres de l’Estat que continuïn perquè és efectiu. Si l’efecte és que plego, el missatge és ‘endavant, que la repressió funciona'”, ha sentenciat.

En aquest sentit, ha rebutjat la petició de la CUP de plegar del Congrés per deixar així d’estar aforada i evitar que sigui un Suprem que l’independentime qüestiona molt qui jutgi el seu cas per presumpta malversació. “Jo em dec als ciutadans que m’han votat, i qui posa i treu diputats són els ciutadans”, ha afegit per defensar que no pensa dimitir. Borràs, que ha assegurat tenir “la consciència molt tranquil·la”, ha recordat als partits independentistes que “per impedir un judici sense garanties, el que s’ha de votar és ‘no’ al suplicatori”. “Jo no m’he cregut mai les acusacions de corrupció als companys del procés, siguin del partit que siguin, i sempre he estat al seu costat perquè sé qui tenen al davant, i com sé qui tenen al davant jo sé al costat de qui he d’estar”, ha dit insinuant a la CUP i ERC que haurien de votar contra el suplicatori al Congrés.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes