La presidència de Torra en mans del Suprem el 17 de setembre

Fou condemnat a un any i mig d'inhabilitació i a una multa de 3.000 euros per un delicte de desobediència

Publicitat

La Sala penal del Tribunal Suprem ha fixat el proper 17 de setembre la vista per estudiar el recurs presentat pel president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, contra la sentència que li va condemnar a un any i mig d’inhabilitació.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va condemnar el passat 19 desembre a Torra per no acatar l’ordre de la Junta Electoral Central (JEC) de retirar una pancarta col·locada per la Generalitat per la llibertat dels presos polítics i el llaç groc durant el període electoral de les eleccions del 28 d’abril de 2019.

Per aquests fets va ser condemnat a un any i mig d’inhabilitació i a una multa de 3.000 euros per un delicte de desobediència. Segons la sentència, la inhabilitació afectaria a càrrecs públics electius d’àmbit local, autonòmic, estatal i europeu així com per a l’exercici de funcions de govern, “doncs de l’exercici d’aquest mateix tipus de responsabilitats públiques electives i governatives es va servir l’acusat per a la comissió del delicte”.

La Sala ha admès el recurs de Torra, malgrat que la Fiscalia es posicionés en contra de la seva tramitació en entendre que les resolucions de l’òrgan que controla els processos electorals que li van afectar no tenien com finalitat perseguir-li políticament, tal com sosté Torra.

Publicitat

D’altra banda, la Sala té pendent decidir si manté al magistrat designat com a ponent, Miguel Colmenero, després que aquest hagi demanat la seva abstenció de la causa en haver estat designat recentment membre de la Junta Electoral Central.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes