JxCat presenta una moció per exigir al Gobierno l’alliberament dels Jordis

Demana el compliment "de manera urgent" a les peticions d'Amnistia Internacional i de l'Organització Mundial Contra la Tortura

Publicitat

JxCat ha presentat aquest dijous en l’Mesa del Parlament una moció en la qual es demana al Govern exigir al Govern central que doni compliment “de manera urgent” a les peticions d’Amnistia Internacional (AI) i de l’Organització Mundial Contra la Tortura (OMCT) de deixar en llibertat l’expresident d’ANC Jordi Sànchez i al de de Òmnium Cultural Jordi Cuixart.

En el text de la moció subsegüent a la interpel·lació al Govern sobre la relació entre la percepció del funcionament de la democràcia espanyola segons les dades del Centre d’Estudis d’Opinió i l’informe d’Amnistia Internacional, JxCat demana al Govern que exigeixi al Govern central l’anul·lació de les seves condemnes per considerar-les una sanció “excessiva i desproporcionada, que vulnera l’exercici dels seus drets a la llibertat d’expressió i reunió pacífica”.

També se sol·licita al Govern que exigeixi al Govern central el compliment de les mesures que l’informe Greco imposa a Espanya per “despolititzar l’àmbit judicial”, especialment –apunten– perquè les autoritats polítiques no participin en cap de les etapes dels processos de selecció i perquè la Fiscalia sigui imparcial, objectiva i lliure de cap influència política.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca