El PP està preocupat per si el PSOE està “redactant” una Constitució

La sotssecretària critica Franco per "defensar-se a si mateix i no acceptar" que va cometre un error

La sotssecretària de Política Social, Cuca Gamarra, ha assegurat aquest dijous que és “preocupant” que el ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, indiqués al Congrés dels Diputats que Espanya es troba enmig d’una “crisi constituent”.

Publicitat

“S’està redactant una Constitució?”, s’ha preguntat Gamarra en una entrevista a ‘Las mañanas de RNE’ després que Campo s’expressés així en resposta a la diputada d’ERC María Carvalho, que li va dir si “el Govern espanyol pensa considerar terrorista el moviment antifeixista”.

En aquest context, Gamarra ha preguntat si l’executiu ha parlat amb cap força parlamentària per canviar la Carta Magna. “Han activat algun tipus d’organisme per fer aquest debat? Que això ho digui un membre del govern és més que preocupant”, ha postil·lat.

D’altra banda, Gamarra ha criticat el delegat del Govern espanyol a Madrid, José Manuel Franco, per “defensar-se a si mateix” durant la seva declaració com imputat per un presumpte delicte de prevaricació administrativa i “no acceptar” que va cometre l’error de permetre la manifestació del 8 de març.

En aquest sentit, la dirigent popular ha assegurat que Franco tan sols va utilitzar “tots els mecanismes al seu abast” quan, en realitat, hi havia “molts informes que deixaven clar que hi havia alertes” i que es podia haver “previngut” l’impacte del coronavirus.

“Aquests informes que des del mes de febrer alertaven de la gravetat del que ens cauria a sobre, de l’hecatombe com deia el forense. Deixaven clar que alguna cosa passaria i que calia prevenir i prendre mesures de distanciament, i no es van prendre”, ha lamentat.

La sotssecretària ha insistit que “si s’haguessin pres decisions” ara hi hauria unes “dades diferents”. “Crec que el que va fer va ser defensar-se a si mateix i no acceptar què va passar, que és que va arribar tard”, ha assenyalat.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca