Sánchez no descarta retallades per la crisi de la covid-19

El president acusa Casado d’utilitzar el virus per intentar derrocar un govern “legítim” i el PP, “d’escampar verí”

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, no descarta haver de fer retallades en un futur com a conseqüència de la crisi del coronavirus tot i que ha insistit que l’executiu està compromès amb les polítiques socials. A preguntes d’EH Bildu durant la sessió de control al Congrés, Sánchez ha dit que la resposta a una crisi com aquesta són polítiques “anticícliques”, “l’endeutament” i “més despesa” però que “evidentment amb un dèficit d’un 10% del PIB s’haurà d’abordar en un futur”. En aquest sentit, ha dit que caldrà fer una reforma que proporcioni major “justícia fiscal” i que “hi haurà polítiques que s’aniran reduint perquè hi haurà més feina i, en conseqüència haurem de prestar menys protecció perquè es reduirà l’atur”.

Publicitat

Sánchez també ha acusat Pablo Casado d’utilizar el virus per intentar derrocar un govern “legítim” i s’ha compromès amb Cs a intentar buscar més consens.

La portaveu d’EH Bildu, Mertxe Aizpurua, ha preguntat a Sánchez si el govern preveia fer retallades i Sánchez no ho ha descartat afirmant que aquest debat s’ha de “contextualitzar” però ha insistit que el seu plantejament és una “resposta positiva, sostenible i inclusiva”. Malgrat això, ha admès que amb el dèficit del PIB previst caldrà adoptar mesures. Aizpurua li ha respost que sí fan retallades no podrà comptar amb la majoria progressista del Congrés.

Per la seva banda, el líder del PP, Pablo Casado, ha acusat el govern de Sánchez “d’escampar el verí de la confrontació” i que el seu partit li ha ofert “l’antídot”. També l’ha tornat a acusar de no atendre les seves propostes. Sánchez li ha respost que han d’escollir quin camí volen adoptar a partir d’ara: “El de la bronca o el de la unitat? Si és el de la unitat, aquí té el govern, si és el de la bronca, aquí té a l’ultradreta”.

El president del govern també li ha dit que l’executiu ha adoptat mesures per afrontar la crisi i s’ha preguntat què ha fet l’oposició durant aquests mesos.

Rebaixar la “crispació”

El diputat de Cs Edmundo Bal ha demanat responsabilitat a Sánchez per “abaixar” el to de la “crispació” enlloc “d’accentuar-lo”. En aquest sentit, ha criticat declaracions del vicepresident segon, Pablo Iglesias, acusant Vox de voler fer un cop d’estat. “Podem fer més, segur”, li ha respost Sánchez.

“Crec que hem fet un esforç per rebaixar la tensió i apel·lar a la unitat i és la voluntat que manifesto aquí”, ha dit, tot recordant que manté en peu la proposta de crear una comissió per analitzar els errors. “Seguirem rendint comptes i intentarem esforçar-nos en les qüestions que han suscitat debat”, ha afegit.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca