Infermeres de Catalunya planta cara a Felip VI i rebutja el Premi Princesa d’Astúries

L'organització considera que el guardó està vinculat a una institució i un estat que no els representa

Publicitat

El sindicat Infermeres de Catalunya ha anunciat aquest dimecres en un comunicat que rebutja el premi Princesa d’Astúries a la concòrdia, atorgat aquest 2020 als sanitaris espanyols que han lluitat en primera línia contra el coronavirus.

L’organització considera que el guardó està vinculat a una institució i un estat que no els representa i que “està lluny dels principis de llibertat i democràcia, i que té uns drets i privilegis no merescuts”.

També considera que el reconeixement hauria de fer-se extensible a tots els professionals, i no solament els sanitaris: “Han estat treballant en primera línia i dedicant un esforç extraordinari per combatre-la, malgrat partir d’una situació laboral precària”.

Ha censurat les dificultats que s’han trobat els professionals de la salut durant la crisi i ha afegit: “Rebutgem aquest premi institucional que es dóna amb la intenció de callar i netejar tot el que està passant”.

Publicitat

Amb tot, Infermeres de Catalunya sí ha volgut agrair el reconeixement de la població als professionals del Sistema de Salut públic, i ha felicitat al sector per un “merescut reconeixement social”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca