eyJsYW5kc2NhcGUiOiJNyVMiLCJwb3J0cmFpdCI6Ik3pcyJ9

  Unitat independentista a la Comissió Europea per demanar que es protegeixi la llibertat d’expressió de Valtònyc i Hasél

  Unitat independentista a Europa en defensa de la llibertat d'expressió

  Els eurodiputats de JxCat Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí i l’eurodiputada d’ERC Diana Riba han reclamat a la Comissió Europea que protegeixi la llibertat d’expressió de cantants com Josep Miquel Arenas, àlies Valtònyc, i Pablo Hasél. “Les seves condemnes vulneren el dret a la lliure expressió artística i marquen un precedent molt perillós a la UE”, alerten en una carta a tots els membres del Parlament Europeu que ha pogut veure l’ACN. Per això, tots quatre han defensat una harmonització de les legislacions estatals i la creació d’un Estatut Europeu de l’Artista que garanteixi el dret a la lliure expressió artística.

  En la missiva, els eurodiputats independentistes han recordat que Valtònyc s’enfronta aquest dimarts a una vista per la seva extradició i que el Tribunal Suprem va confirmar dilluns la condemna de nou mesos de presó a Hasél.

  Publicitat

  També han assegurat que entitats de drets humans com Amnistia Internacional o Freemuse han denunciat els seus casos.

  Seguim gràcies a tu!

  D'ençà el 2013 Revista Mirall ha treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres lectors, qui amb la seva subscripció participa en sortejos exclusius des de només 3€. Participa i ajuda'ns a continuar endavant.

  Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

  La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

  Tanca