Unitat independentista a la Comissió Europea per demanar que es protegeixi la llibertat d’expressió de Valtònyc i Hasél

Unitat independentista a Europa en defensa de la llibertat d'expressió

Publicitat

Els eurodiputats de JxCat Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí i l’eurodiputada d’ERC Diana Riba han reclamat a la Comissió Europea que protegeixi la llibertat d’expressió de cantants com Josep Miquel Arenas, àlies Valtònyc, i Pablo Hasél. “Les seves condemnes vulneren el dret a la lliure expressió artística i marquen un precedent molt perillós a la UE”, alerten en una carta a tots els membres del Parlament Europeu que ha pogut veure l’ACN. Per això, tots quatre han defensat una harmonització de les legislacions estatals i la creació d’un Estatut Europeu de l’Artista que garanteixi el dret a la lliure expressió artística.

En la missiva, els eurodiputats independentistes han recordat que Valtònyc s’enfronta aquest dimarts a una vista per la seva extradició i que el Tribunal Suprem va confirmar dilluns la condemna de nou mesos de presó a Hasél.

També han assegurat que entitats de drets humans com Amnistia Internacional o Freemuse han denunciat els seus casos.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca