Colau aposta perquè Barcelona avanci a fase 3 dilluns vinent

L'Ajuntament vol llogar els apartaments turístics per poder acollir famílies vulnerables mentre no arriben turistes

Publicitat

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha opinat que no ha de ser un problema que la ciutat passi a fase 3 el proper dilluns si les dades continuen sent bones. L’Ajuntament està en converses amb Salut i la qüestió està oberta. “No està descartat que puguem avançar la fase 3 una setmana en la mesura que les dades són bones i que són similars entre diferents regions. Si són similars, en principi no ha de ser un problema”, ha indicat a Betevé Colau, que ha remarcat que això serviria per d’alinear tot Catalunya de cara al final de l’estat d’alarma. D’altra banda, l’alcaldessa ha explicat que han fet una proposta als apartaments turístics perquè, a canvi d’un lloguer del consistori, acollin famílies vulnerables mentre no arriben els turistes.

Colau ha constatat que els 9.000 apartaments turístics de Barcelona trigaran a tenir activitat. “Tenim famílies amb criatures que estan en habitacions de relloguer o amb pensions. No té cap sentit tenir apartaments turístics buits i famílies en situacions no adequades”, ha conclòs. L’Ajuntament ha fet als apartaments una proposta formal i s’està treballant per arribar a un acord amb un lloguer que ha de ser més baix que el turístic.

Sobre la crisis del coronavirus, l’alcaldessa ha indicat que el gran fracàs ha estat el de les residències, però en segon lloc ha situat els nens, “els grans oblidats dels governs” i que han estat “criminalitzats” i presentats com “els més perillosos”.

En aquest sentit, sobre la reobertura de les escoles, ha opinat que “tot ha estat centrat en els protocols i les distàncies”, i ha considerat que cal una flexibilitat i avaluar els criteris “pensant en els drets de la infància”. De cara al setembre, ha apuntat que caldrà veure si els protocols es flexibilitzaran encara més, i ha insistit que “cal obrir les escoles respectant el que és l’essència de l’escola”. “Es pot vetllar perquè els grups no es barregin, que hi hagi torns als patis i es pot intensificar la higiene”, ha resumit Colau.

Publicitat

Pel que fa a la gestió municipal, l’alcaldessa ha explicat que ja estan en converses amb tots els grups per parlar del pressupost, i ha agraït l’actitud que estan demostrant de moment tots i la seva “bona predisposició”.

També ha remarcat que l’agenda de la Zona de Baixes Emissions continua endavant, i properament s’anunciarà el calendari d’activació.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca