Vergés rebutja afirmar que en una Catalunya independent hi hauria menys morts

Preveu que recuperar l'activitat quirúrgica i les llistes d'espera "serà llarg"

Publicitat

La consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, ha dit “no es poden fer afirmacions” com que hi hauria menys morts per coronavirus en una hipotètica Catalunya independent, en relació a les declaracions de la consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó.

En una entrevista d”El País’ ha insistit que “no es poden fer afirmacions d’aquest tipus”, encara que ha reconegut que segurament haurien fet coses diferents.

La consellera ha criticat el pla de desescalada del Govern central: “Les fases ha estat una complicació extra de cara a la ciutadania i en algun moment sentíem que estàvem en un concurs. Per a mi la cosa no havia d’anar així”.

Vergés ha augurat que recuperar l’activitat quirúrgica i les llistes d’espera afectades per la pandèmia “serà llarg” i ha insistit que hauran de posar criteris de priorització.

Publicitat

Contractacions

“És clar que això no ho arregles en dos mesos ni fins a final d’any”, ha assegurat, i ha afegit que haurà d’haver-hi contractacions en el sector.

La consellera ha reivindicat que el sistema sanitari de Catalunya “està preparat i ho ha estat sempre”, i ha explicat que estan més previnguts, des del punt de vista de gestió i organització i també clínicament, davant un possible rebrot.

Sobre la situació de les residències, Vergés ha insistit a mantenir la gestió sanitària des del departament i ha obert la porta a la una possible medicalització dels centres: “Hem d’escoltar al sector i pensar en el model”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes