Iglesias diu que el que fa mal a la Guàrdia Civil són els informes elaborats “amb retalls de premsa”

Publicitat

El vicepresident segon i ministre de Drets Socials i Agenda 2030, Pablo Iglesias, ha assegurat que el que fa mal a la Guàrdia Civil és que hi hagi comandaments que elaboren informes “amb retalls de premsa de pàgines web d’extrema dreta”.

Iglesias s’ha expressat així en una entrevista a ‘Los desayunos de TVE’ que ha recollit Europa Press, quan li han preguntat sobre la destitució del cap de la Comandància de la Guàrdia Civil de Madrid, el coronel Diego Pérez de los Cobos.

“És un fet gravíssim, i un país com Espanya no es pot permetre que hi hagi comandaments que agafin retalls d”okdiario’ per fer informes. Aquest és el pitjor atac contra la Guàrdia Civil i la seva professionalitat. Això hauria de ser un consens independentment de les idees de cadascú”, ha sostingut.

En aquesta línia, el vicepresident ha descartat “matisar” les explicacions del ministre d’Interior, Fernando Grande-Marlaska, tot i que ha recordat que les forces i cossos de seguretat de l’Estat “són professionals sotmesos a l’autoritat del govern”. “Això és normalitat democràtica”, ha dit.

Publicitat

Així, Iglesias ha defensat que tothom “pot tenir la seva ideologia” però ha insistit que “quan un està sotmès a una autoritat administrativa ha de complir les lleis”.

Que els jutges investiguin

El vicepresident s’ha referit així a les explicacions d’Interior sobre la destitució de Pérez de los Cobos, que es va produir perquè va incomplir el procediment de comunicació d’actuacions, que havia de ser “als efectes de coneixement, no pas del contingut”.

En aquest context, Iglesias també ha opinat sobre les declaracions del seu company de gabinet, el ministre de Consum, Alberto Garzón, després que deixés caure la possibilitat que poden existir “elements reaccionaris” que “assumeixen com a propi un discurs que convida a donar un cop d’estat”.

“Què encara hi ha xarxes o grups il·legals que actuen contra la llei? Cadascú té la seva opinió, però si això passa els jutges ho han de perseguir”, ha indicat Iglesias, que ha recordat que l’existència d’una “estructura de claveguera ha quedat acreditada per una comissió parlamentària”.

No perdre ni “mig minut” amb la dreta

En aquest sentit, ha recordat que el PP “va organitzar una xarxa de policies que treballaven amb sicaris mediàtics per protegir la seva formació d’afers judicials i que també atacaven l’oposició”, especialment Podem i les “forces catalanes”. “Tothom sap qui és Villarejo, Fuentes Gago o Eugenio Pino”.

Sobre si existeix una operació d’assetjament i enderrocament contra l’executiu espanyol, Iglesias ha lamentat que a Espanya hi hagi “una dreta de rebequeries, cassolades i crits” en comptes d’unes forces polítiques que “facin propostes o una oposició lògica”.

A parer seu, aquesta estratègia de “mentides, emprenyamentes i insults” s’utilitza perquè no es parli de l’ingrés mínim vital o de l’escut social. “Em fa l’efecte que això és molt indicatiu de la gran feblesa de la dreta al nostre país. Hem de deixar de banda la crispació i el soroll”, ha resolt.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca