ERC avisa de mesures legals” si s’aprova el decret de la nova normalitat

Vilalta recrimina les "imposicions" d'aquest decret però veu marge perquè el Govern rectifiqui

La portaveu i secretària general d’ERC, Marta Vilalta, ha avisat aquest dilluns que emprendran les “mesures legals oportunes” si el Govern central aprova el decret sobre la nova normalitat, ja que ho veu com una nova recentralització i una ingerència en les competències de la Generalitat.

Publicitat

En roda de premsa telemàtica, ha afirmat que encara hi ha temps perquè el Govern central de Pedro Sánchez pugui “rectificar” i modificar aquest decret perquè la Generalitat pugui gestionar les noves fases de la desescalada a través de les seves competències.

“Hi ha marge, els hem dit internament que rectifiquin aquest decret i, si no ho fan, ens trobaran de cara i també cercant les mesures legals per defensar les competències de la Generalitat a través dels recursos que siguin necessaris”, ha advertit.

Vilalta ha acusat el Govern central d’improvisar amb aquest decret i de gestionar la pandèmia “sense diàleg, sense cooperació ni coordinació amb la resta d’administracions, i a cop de titular canviant d’un dia per a un altre”.

A això se li afegeix que, segons la portaveu republicana, l’Executiu de Sánchez manté una voluntat de recentralitzar les competències, de manera que el Govern no pot gestionar la crisi sanitària: “Solament hem trobat imposicions”, i retreu que el Govern central vulgui aprovar aquest decret després d’haver pactat amb ERC que a partir de la fase 3 de la desescalada les comunitats autònomes recuperarien les competències.

“Lluny de construir un escenari post contagi, que el que fa és tornar a recentralitzar i aprofitar com a excusa per tornar-nos a llevar competències al Govern de la Generalitat. I per tant, imposar un sistema diferent”, i per això ha exigit al Govern central que modifiqui el decret perquè pugui haver-hi una gestió i capacitat de decisió des dels governs autonòmics.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca