ERC avisa de mesures legals” si s’aprova el decret de la nova normalitat

Vilalta recrimina les "imposicions" d'aquest decret però veu marge perquè el Govern rectifiqui

La portaveu i secretària general d’ERC, Marta Vilalta, ha avisat aquest dilluns que emprendran les “mesures legals oportunes” si el Govern central aprova el decret sobre la nova normalitat, ja que ho veu com una nova recentralització i una ingerència en les competències de la Generalitat.

Publicitat

En roda de premsa telemàtica, ha afirmat que encara hi ha temps perquè el Govern central de Pedro Sánchez pugui “rectificar” i modificar aquest decret perquè la Generalitat pugui gestionar les noves fases de la desescalada a través de les seves competències.

“Hi ha marge, els hem dit internament que rectifiquin aquest decret i, si no ho fan, ens trobaran de cara i també cercant les mesures legals per defensar les competències de la Generalitat a través dels recursos que siguin necessaris”, ha advertit.

Vilalta ha acusat el Govern central d’improvisar amb aquest decret i de gestionar la pandèmia “sense diàleg, sense cooperació ni coordinació amb la resta d’administracions, i a cop de titular canviant d’un dia per a un altre”.

A això se li afegeix que, segons la portaveu republicana, l’Executiu de Sánchez manté una voluntat de recentralitzar les competències, de manera que el Govern no pot gestionar la crisi sanitària: “Solament hem trobat imposicions”, i retreu que el Govern central vulgui aprovar aquest decret després d’haver pactat amb ERC que a partir de la fase 3 de la desescalada les comunitats autònomes recuperarien les competències.

“Lluny de construir un escenari post contagi, que el que fa és tornar a recentralitzar i aprofitar com a excusa per tornar-nos a llevar competències al Govern de la Generalitat. I per tant, imposar un sistema diferent”, i per això ha exigit al Govern central que modifiqui el decret perquè pugui haver-hi una gestió i capacitat de decisió des dels governs autonòmics.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes