Collboni demana als barcelonins tornar a la Rambla i “recuperar” Ciutat Vella

"Les dades de consum als barris i comerços de proximitat són positius. Costa més en centre de la ciutat, per la qual cosa demanem reconquistar La Rambla i el centre de la ciutat"

El primer tinent d’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha demanat als barcelonins tornar a la Rambla i “recuperar” Ciutat Vella per ajudar els negocis del centre de la ciutat que es veuen afectats per la falta de turistes per la crisi del coronavirus.

Publicitat

Ho ha dit en declaracions a la premsa en l’esmorzar popular en l’històric local barceloní Núria, que ha simbolitzat aquest dilluns la reobertura de bars i restaurants de la Rambla per l’inici de la fase 2 de la desescalada, la qual cosa els permet obrir amb el 40% de l’aforament.

“Les dades de consum als barris i comerços de proximitat són positius. Costa més en centre de la ciutat, per la qual cosa demanem reconquistar La Rambla i el centre de la ciutat”, i ha assegurat que el teixit comercial i gastronòmic de Ciutat Vella depèn d’això.

El regidor ha afirmat que la reactivació econòmica de la ciutat va “més ràpid” del que esperaven, i ha dit que el 80% dels comerços ja han reobert, mentre que en la primera setmana de reobertura de terrasses ho han fet un 30% dels locals.

Preguntat sobre si la fase 2 de la desescalada pot ser més curta, Collboni ha admès que les dades són positives: “Seria el desitjable, però qui ho marcarà són les autoritats sanitàries. Hem de prendre les màximes precaucions per evitar rebrots”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes