Barcelona instal·la 18 videosensors per controlar l’aforament a les platges

Entra en funcionament la pàgina web per a consultar el seu nivell d'ocupació

Publicitat

L’Ajuntament de Barcelona ha començat a instal·lar aquest dilluns els 18 videosensors que permetran controlar l’aforament de les platges de la ciutat, coincidint amb l’entrada en la fase 2 de la desescalada, en la qual es permet el bany i tombar-se en la sorra.

En declaracions a la premsa, el responsable de la instal·lació dels videosensors de l’Institut Municipal d’Informàtica de Barcelona (IMI), Marc Pérez, ha explicat que permetran conèixer en temps real i cada cinc minuts el nivell d’ocupació de les platges.

A més dels videosensores, l’Ajuntament també utilitzarà les càmeres situades a la Torre Mapfre per conèixer l’aforament, i Pérez ha recordat que, en cap cas, les càmeres i videosensores identificaran a persones concretes.

El consistori actualitzarà aquesta informació en una pàgina web perquè els usuaris puguin consultar-ho, on s’indicarà el grau d’ocupació a través de “semàfors virtuals”, de verd a vermell en funció de l’afluència a cada moment.

Publicitat

Per evitar aglomeracions, es delimitaran les platges de Ciutat Vella amb més afluència (Sant Miquel, Sant Sebastià, la Barceloneta i Somorrostro) amb tanques de fusta i entenimentades i establirà 15 punts d’accés, en els quals hi haurà informadors i Guàrdia Urbana.

L’Ajuntament ha afegit que, si és necessari, també es delimitaran les platges del districte de Sant Martí (Nova Icària, Bogatell, Mar Bella, Nova Mar Bella, Llevant i banys del Fòrum) per controlar el seu aforament.

El Govern municipal calcula que, si es tenen en compte les recomanacions, les platges de Barcelona tenen una capacitat d’entre 25.000 i 38.000 persones, en funció de si la majoria dels usuaris acudeixen de forma individual o en grup.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes