Barcelona instal·la 18 videosensors per controlar l’aforament a les platges

Entra en funcionament la pàgina web per a consultar el seu nivell d'ocupació

L’Ajuntament de Barcelona ha començat a instal·lar aquest dilluns els 18 videosensors que permetran controlar l’aforament de les platges de la ciutat, coincidint amb l’entrada en la fase 2 de la desescalada, en la qual es permet el bany i tombar-se en la sorra.

Publicitat

En declaracions a la premsa, el responsable de la instal·lació dels videosensors de l’Institut Municipal d’Informàtica de Barcelona (IMI), Marc Pérez, ha explicat que permetran conèixer en temps real i cada cinc minuts el nivell d’ocupació de les platges.

A més dels videosensores, l’Ajuntament també utilitzarà les càmeres situades a la Torre Mapfre per conèixer l’aforament, i Pérez ha recordat que, en cap cas, les càmeres i videosensores identificaran a persones concretes.

El consistori actualitzarà aquesta informació en una pàgina web perquè els usuaris puguin consultar-ho, on s’indicarà el grau d’ocupació a través de “semàfors virtuals”, de verd a vermell en funció de l’afluència a cada moment.

Per evitar aglomeracions, es delimitaran les platges de Ciutat Vella amb més afluència (Sant Miquel, Sant Sebastià, la Barceloneta i Somorrostro) amb tanques de fusta i entenimentades i establirà 15 punts d’accés, en els quals hi haurà informadors i Guàrdia Urbana.

L’Ajuntament ha afegit que, si és necessari, també es delimitaran les platges del districte de Sant Martí (Nova Icària, Bogatell, Mar Bella, Nova Mar Bella, Llevant i banys del Fòrum) per controlar el seu aforament.

El Govern municipal calcula que, si es tenen en compte les recomanacions, les platges de Barcelona tenen una capacitat d’entre 25.000 i 38.000 persones, en funció de si la majoria dels usuaris acudeixen de forma individual o en grup.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca