Vergés diu que anunciarà la setmana que ve la compensació econòmica pels sanitaris que han lluitat contra la covid-19

La consellera veu "absolutament necessari" tenir un acord per enviar un "missatge de valor de l'esforç"

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha assegurat aquest dissabte que presentarà la setmana vinent la xifra de la compensació econòmica per als sanitaris que han lluitat contra la covid-19. En una entrevista a ‘El Suplement’ de Catalunya Ràdio, Vergés ha dit que hi ha acord per valorar “l’esforç cabdal” fet pels sanitaris, però no ha volgut posar xifres a la paga extraordinària que es prepara. “Penso que era absolutament necessari poder-ho fer: enviar un missatge clau de valor de l’esforç fet, tota la societat ho vol”, ha dit Vergés. La consellera ha dit que la feina dels sanitaris “ha canviat de dalt a baix” i ha estat i seguirà sent “duríssima”, també en la nova normalitat.

Publicitat

Fa unes setmanes, el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, va proposar dedicar uns 45 milions d’euros bruts dels fons addicionals per oferir una “retribució extraordinària” als sanitaris i altres sectors essencials que han lluitat contra la covid-19, però la iniciativa no va obtenir l’aval dels sindicats, que defensaven que aquest diners ja estaven compromesos en compensar el poder adquisitiu perdut des de la crisi anterior.

Fonts de Salut han indicat a l’ACN que la proposta que anunciarà Vergés la setmana vinent serà una altra. Des de Funció Pública indiquen que la competència és de Salut i que per ara no tenen constància de les partides per la iniciativa, que podria ser addicional a la seva, ja que els 45 milions plantejats inicialment per als treballadors públics segueixen sobre la taula. Per la seva banda, fonts de Vicepresidència afirmen que encara s’està treballant per enllestir la proposta d’acord per a la paga dels sanitaris.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes