Fa un any que l’Estat “ignora” el dictamen de l’ONU per la llibertat dels presos polítics

ANC, Òmnium, JxCat, ERC i CUP reivindiquen que l'autodeterminació "és un dret, no un delicte"

Publicitat

L’ANC, Òmnium i JxCat, ERC i la CUP han denunciat que ara fa un any que l’Estat espanyol “ignora” el dictamen del Grup de Treball de Detencions Arbitràries de l’ONU on alertava de la vulneració de drets i exigia la llibertat dels “presos polítics”.

“L’autodeterminació és un dret, no un delicte”, apunten en una imatge que han compartit per xarxes, des d’on alguns reclamen “fer-se sentir” avui. Des de l’Assemblea critiquen que l’Estat “no ha fet cap passa per complir els dictamens dels organismes internacionals” i “ha continuat reprimint, perseguint i vulnerant drets fonamentals a l’independentisme”. Òmnium reivindica que els presos “només van exercir pacíficament els seus drets” i garanteix que avui recordaran el dictamen a l’Estat espanyol.

En una piulada, el president d’Òmnium, Jordi Cuixart, ha dit que no hi ha “cap novetat: l’Estat porta 365 dies ignorant un dictamen de l’ONU”. “Nosaltres portem 962 dies de presó política lluitant per viure en una democràcia consolidada”, lamenta.

L’expresident del Govern Carles Puigdemont també ha recordat que Espanya no ha fet els “deures”: “Res no ens farà oblidar una injustícia com aquesta. El Grup de Treball contra les Detencions Arbitràries de l’ONU ja va reprimir severament Espanya ara fa un any. Li va posar deures… que no ha fet”, ha escrit.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca