Brussel·les demanarà als estats de la UE que reobrin fronteres internes abans del juliol

La Comissió Europea ara considera que tota la UE està "molt a prop" d'arribar a una situació en què es puguin reobrir ja totes les fronteres

Publicitat

Brussel·les demanarà als estats de la Unió Europea que reobrin totes les fronteres internes no més tard de finals de juny. Així ho ha avançat l’eurocomissaria de l’Interior, Ylva Johansson, al canal de televisió Euronews. Johansson proposarà formalment l’aixecament de tots els controls fronterers a finals de juny a la reunió d’aquest divendres dels ministres de l’Interior de la UE. De moment, els països europeus s’estan intentant coordinar per reobrir fronteres. A meitats de maig, Brussel·les va recomanar la desescalada entre estats i regions amb una situació epidemiològica similar.

La Comissió Europea ara considera que tota la UE està “molt a prop” d’arribar a una situació en què es puguin reobrir ja totes les fronteres.

Des de l’inici de la pandèmia Brussel·les es va oposar al tancament de fronteres, però gairebé tots els estats membre van optar per aquesta mesura al març.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes