Xoc entre Costa i Cs

Carrizosa demana la paraula per replicar Rodríguez (ERC) però el diputat de JxCat ho rebutja

Nova topada entre el vicepresident primer del Parlament, Josep Costa, i el grup de Cs, durant el ple d’aquest dijous. La discussió ha tingut lloc durant el debat de la moció de Cs sobre l’espai públic, quan Costa -que ha presidit el ple al final de la sessió del matí- ha donat la paraula a José Rodríguez (ERC), “per contradiccions”. El diputat ha dit a Carrizosa que no pot afirmar qui viu a Nou Barris, després de debatre sobre els talls a la Meridiana. El portaveu de Cs ha demanat torn de paraula però Costa no li ha concedit: “No cal obrir un debat, no hi ha torn de contrarèplica a les contradiccions i els diputats no es poden replicar eternament”, ha apuntat. Els diputats de Cs han protestat i Costa ha cridat Noemí de la Calle a l’ordre.

Publicitat

La secretària tercera de la Mesa, Laura Vílchez -que seu al costat de Costa- també ha reclamat al vicepresident primer que concedís el torn de rèplica a Carrizosa. Segons fonts de Cs, Costa ha fet callar Vílchez i “li ha girat la cara”. El grup taronja considera que Costa l’hauria d’haver escoltat perquè són “companys de Mesa”.

És per aquest motiu que De la Calle ha dit “masclista” a Costa. Tot seguit, el vicepresident primer l’ha cridat a l’ordre. “Ja veiem perquè serveix el Pla d’Igualtat del Parlament si ni el vicepresident primer és capaç de respectar-lo”, han afegit les fonts de Cs. En aixecar-se la sessió, Vílchez i Carrizosa han continuat parlant amb Costa.

El vicepresident primer del Parlament ha explicat a l’ACN que els diputats de Cs estaven parlant sense tenir la paraula, i ha justificat que ell no ha fet res més que aplicar el reglament de la cambra.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca