Rufián demana a Unides Podem “deixar de callar” davant els pactes amb Cs

"Cada vegada que escullen als 10 diputats de Cs, que són els mateixos que la foto de Colón"

El portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha demanat aquest dijous a Unides Podem “deixar de callar” davant els pactes del Govern central amb Cs, ja que veu incompatible que un Executiu central es consideri plural, plurinacional i progressista pactant amb el partit taronja, en comptes d’amb ERC.

Publicitat

“Cada vegada que escullen als 10 diputats de Cs, que són els mateixos que la foto de Colón, i cada vegada que miren cap a aquest costat en contra del diàleg, seran una cosa. Si miren als diputats d’ERC, seran i són una altra cosa. El dilema és per a ells”, ha avisat en una entrevista de Tv3 recollida per Europa Press.

Per això, Rufián creu que els membres d’Unides Podem al Govern central haurien de ser un “actor imprescindible” per facilitar els pactes amb ERC i també per reprendre la taula de diàleg sobre el conflicte català.

Sobre la taula, confia que es tornarà a reunir al juliol perquè està convençut que el compromís per part del Govern central és real i perquè ho han dit tant el president, Pedro Sánchez, com el vicepresident, Pablo Iglesias, encara que dubta de la fiabilitat del PSOE: “Coneixem perfectament el que és el PSOE, però el compromís existeix”.

També ha tornat a advertir que, si no es compleix l’acord per reactivar la taula de diàleg, ERC donarà per finalitzada la legislatura: “El principal perill d’aquest Govern és la taula. Si la taula no existeix, si el diàleg no existeix, la legislatura tampoc”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca