Els comuns topen amb la realitat incòmoda de la Guardia Civil

Asens avisa d'un grup d'agents que busca "desestabilitzar el govern" central

El president del grup parlamentari d’Unides Podem i líder d’ECP, Jaume Asens, ha assegurat que el ministre d’Interior, Fernando Grande-Marlaska, hauria d’haver cessat abans al coronel Diego Pérez dels Cobos, i ha alertat: “El més perillós és l’actuació d’un grup d’agents de la Guàrdia Civil per desestabilitzar el Govern” central.

Publicitat

En una entrevista aquest dijous en Tv3 recollida per Europa Press, Asens ha assegurat que té moltes discrepàncies ideològiques amb Marlaska, però ha sostingut que “està sent víctima d’una operació promoguda per sectors extremistes de dreta, amb voluntat de desestabilitzar al Govern” central.

“Crec que que en aquest context tothom tanca files amb el ministre, més enllà de les discrepàncies”, ha sostingut Asens, que ha recordat la gestió de Pérez dels Cobos durant l’1-O i ha opinat que això ja era suficient perquè fos cessat.

Ha apuntat que s’han “falsificat documents oficials i això podria ser objecte de delicte”, i ha insistit que es tracta d’una estratègia per desgastar el Govern central i que s’hauria de fer un replantejament per assegurar la imparcialitat d’aquest cos policial.

Asens ha assegurat que el president del Govern central, Pedro Sánchez, “igual no era conscient i pensava que les dinàmiques de policia havien canviat, que no hi havia dinàmiques pròpies de la policia patriòtica”.

Ha assenyalat que aquest cas ha demostrat que tenir el Govern central no vol dir tenir tot el poder, perquè “hi ha estaments de l’Estat que poden treballar en contra” i ha acusat la Guàrdia Civil de tenir interessos comuns a l’oposició, amb qui ha assegurat que tenen una major sintonia ideològica.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes