Els comuns topen amb la realitat incòmoda de la Guardia Civil

Asens avisa d'un grup d'agents que busca "desestabilitzar el govern" central

El president del grup parlamentari d’Unides Podem i líder d’ECP, Jaume Asens, ha assegurat que el ministre d’Interior, Fernando Grande-Marlaska, hauria d’haver cessat abans al coronel Diego Pérez dels Cobos, i ha alertat: “El més perillós és l’actuació d’un grup d’agents de la Guàrdia Civil per desestabilitzar el Govern” central.

Publicitat

En una entrevista aquest dijous en Tv3 recollida per Europa Press, Asens ha assegurat que té moltes discrepàncies ideològiques amb Marlaska, però ha sostingut que “està sent víctima d’una operació promoguda per sectors extremistes de dreta, amb voluntat de desestabilitzar al Govern” central.

“Crec que que en aquest context tothom tanca files amb el ministre, més enllà de les discrepàncies”, ha sostingut Asens, que ha recordat la gestió de Pérez dels Cobos durant l’1-O i ha opinat que això ja era suficient perquè fos cessat.

Ha apuntat que s’han “falsificat documents oficials i això podria ser objecte de delicte”, i ha insistit que es tracta d’una estratègia per desgastar el Govern central i que s’hauria de fer un replantejament per assegurar la imparcialitat d’aquest cos policial.

Asens ha assegurat que el president del Govern central, Pedro Sánchez, “igual no era conscient i pensava que les dinàmiques de policia havien canviat, que no hi havia dinàmiques pròpies de la policia patriòtica”.

Ha assenyalat que aquest cas ha demostrat que tenir el Govern central no vol dir tenir tot el poder, perquè “hi ha estaments de l’Estat que poden treballar en contra” i ha acusat la Guàrdia Civil de tenir interessos comuns a l’oposició, amb qui ha assegurat que tenen una major sintonia ideològica.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca