Barcelona controlarà l’aforament de les platges amb videosensors i càmeres

L'Ajuntament permetrà el bany aquest dilluns si la ciutat passa a la fase 2 de la desescalada

Publicitat

L’Ajuntament de Barcelona controlarà l’aforament a la platges de la ciutat a través de videosensors i les càmeres situades a la Torre Mapfre, i actualitzarà aquesta informació en temps real en una pàgina web perquè els usuaris puguin consultar-ho.

Ho ha explicat aquest dijous en una roda de premsa telemàtica el regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia, que ha dit que el bany a les platges estarà permès a partir del dilluns 8 de juny si la ciutat passa a la fase 2 de la desescalada.

Per evitar aglomeracions, el consistori delimitarà les platges de Ciutat Vella amb més afluència (Sant Miquel, Sant Sebastià, la Barceloneta i Somorrostro) amb tanques de fusta i entenimentades i establirà 15 punts d’accés, en els quals hi haurà informadors i Guàrdia Urbana.

A la pàgina web s’informarà a través de “semàfors virtuals”, de verd a vermell en funció de l’afluència a cada moment: el verd correspon a un aforament inferior al 40%, groc de fins el 60%, taronja de fins al 80% i vermell més del 80%.

Publicitat

Ha dit que, en cap cas, les càmeres i videosensores identificaran a persones concretes, i ha detallat que hi haurà fins el 22 informadors i Guàrdia Urbana que vigilaran que es compleixi la distància mínima obligatòria de quatre metres entre persones o grups.

Badia ha apel·lat a la “corresponsabilitat” dels usuaris per evitar aglomeracions, i ha dit que si és necessari es delimitaran les platges del districte de Sant Martí (Nova Icària, Bogatell, Mar Bella, Nova Mar Bella, Llevant i banys del Fòrum) per controlar el seu aforament.

També ha assenyalat que es reactivaran els serveis de salvament, socorrisme, dutxes (que quedaran fora de les zones delimitades i s’usaran de forma individual), lavabos públics a cada platja, i la platja per a gossos.

Màxim 38.000 persones

El consistori calcula que, si es tenen en compte les recomanacions, les platges de Barcelona tenen una capacitat d’entre 25.000 i 38.000 persones, en funció de si la majoria dels usuaris acudeixen de forma individual o en grup.

Badia ha dit que aquesta xifra no dista dels pics que s’aconsegueixen habitualment a la fi de juliol, quan solen haver-hi unes 40.000 persones a les platges de la ciutat, per la qual cosa ha assegurat que “no es perdrà molta capacitat”.

“No obstant això, els banyistes es concentren en certs horaris, platges i dies de la setmana”, i ha recordat que la proposta de l’Ajuntament es basa en una millor distribució dels usuaris a l’espai i les franges horàries.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca