Barcelona controlarà l’aforament de les platges amb videosensors i càmeres

L'Ajuntament permetrà el bany aquest dilluns si la ciutat passa a la fase 2 de la desescalada

L’Ajuntament de Barcelona controlarà l’aforament a la platges de la ciutat a través de videosensors i les càmeres situades a la Torre Mapfre, i actualitzarà aquesta informació en temps real en una pàgina web perquè els usuaris puguin consultar-ho.

Publicitat

Ho ha explicat aquest dijous en una roda de premsa telemàtica el regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia, que ha dit que el bany a les platges estarà permès a partir del dilluns 8 de juny si la ciutat passa a la fase 2 de la desescalada.

Per evitar aglomeracions, el consistori delimitarà les platges de Ciutat Vella amb més afluència (Sant Miquel, Sant Sebastià, la Barceloneta i Somorrostro) amb tanques de fusta i entenimentades i establirà 15 punts d’accés, en els quals hi haurà informadors i Guàrdia Urbana.

A la pàgina web s’informarà a través de “semàfors virtuals”, de verd a vermell en funció de l’afluència a cada moment: el verd correspon a un aforament inferior al 40%, groc de fins el 60%, taronja de fins al 80% i vermell més del 80%.

Ha dit que, en cap cas, les càmeres i videosensores identificaran a persones concretes, i ha detallat que hi haurà fins el 22 informadors i Guàrdia Urbana que vigilaran que es compleixi la distància mínima obligatòria de quatre metres entre persones o grups.

Badia ha apel·lat a la “corresponsabilitat” dels usuaris per evitar aglomeracions, i ha dit que si és necessari es delimitaran les platges del districte de Sant Martí (Nova Icària, Bogatell, Mar Bella, Nova Mar Bella, Llevant i banys del Fòrum) per controlar el seu aforament.

També ha assenyalat que es reactivaran els serveis de salvament, socorrisme, dutxes (que quedaran fora de les zones delimitades i s’usaran de forma individual), lavabos públics a cada platja, i la platja per a gossos.

Màxim 38.000 persones

El consistori calcula que, si es tenen en compte les recomanacions, les platges de Barcelona tenen una capacitat d’entre 25.000 i 38.000 persones, en funció de si la majoria dels usuaris acudeixen de forma individual o en grup.

Badia ha dit que aquesta xifra no dista dels pics que s’aconsegueixen habitualment a la fi de juliol, quan solen haver-hi unes 40.000 persones a les platges de la ciutat, per la qual cosa ha assegurat que “no es perdrà molta capacitat”.

“No obstant això, els banyistes es concentren en certs horaris, platges i dies de la setmana”, i ha recordat que la proposta de l’Ajuntament es basa en una millor distribució dels usuaris a l’espai i les franges horàries.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca