Acusen el BCE d’injectar més de 7.600M€ en la indústria dels combustibles fòssils durant la pandèmia

Greenpeace critica la compra de deute de companyies com Repsol, Eni o Shell

Publicitat

Greenpeace ha acusat el Banc Central Europeu d’injectar més de 7.600 milions d’euros en la indústria dels combustibles fòssils durant la pandèmia. L’ONG assegura que en la seva compra de deute corporatiu per la covid-19 el BCE ha destinat uns 4.400 milions d’euros a “destacades empreses contaminants” com Engi o EON i uns 3.200 milions d’euros a companyies del petroli i el gas com Repsol, Shell, Total i Eni. Per això, Greenpeace ha reclamat a la institució monetària europea amb seu a Frankfurt que exclogui de futures compres actius vinculats als combustibles fòssils i emissions contaminants.

“La crisi climàtica s’agreuja i no podem permetre que es destinin més diners públics a combustibles fòssils”, defensa Adam Pawloff, membre de l’organització.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes