Ábalos diu que Espanya es podria obrir al turisme abans de l’1 de juliol

Estudia aprovar un protocol de mesures per garantir "vols segurs" contra el virus

Publicitat

Espanya es podria obrir al turisme l’1 de juliol, abans del que s’havia estimat inicialment, “amb alguna iniciativa concreta”, segons ha indicat el ministre de Transports i Mobilitat, José Luis Ábalos.

“L’evolució de la pandèmia i la rapidesa de la desescalada indiquen que es podrà obrir l’1 de juliol, o abans amb alguna experiència”, ha indicat el ministre en una compareixença al Senat.

En aquesta línia, ha apuntat que el Govern espanyol treballa per establir rutes segures per al turisme tant amb altres països com Espanya i per fixar punts d’entrada al país.

Ábalos ha assegurat que el seu departament està “molt atent” al sector turístic i que mirarà de garantir “el transport de viatgers durant l’estiu amb seguretat”.

Publicitat

Normes per als vols COVID

Així, ha avançat que s’aprovarà una norma que fixarà els protocols d’higiene i prevenció que haurà de seguir tot el sector aeri per garantir la seguretat davant el virus durant els vols.

Es tracta de mesures que, segons Ábalos, “hauran de seguir tant els aeroports, com les aerolínies i els viatgers” per “mitigar contagis i assegurar vols i viatges segurs”.

El Govern espanyol aprovarà aquesta normativa, que unificarà les mesures que ja s’han adoptat amb d’altres de noves, en espera del protocol que ha de publicar la UE en aquest sentit.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes