Tardà acusa el president Torra de partidista

Assegura que no convocarà les eleccions fins que "consideri que ha desgastat prou a ERC"

L’exdiputat d’ERC al Congrés Joan Tardà creu que el president del Govern, Quim Torra, convocarà eleccions quan més li interessi a ell i a JxCat, i que serà quan “consideri que ha desgastat prou a ERC”, encara que opina que es tracta d’una lluita estèril.

Publicitat

“Convenen eleccions com més aviat millor”, ha defensat Tardà aquest dimarts en una entrevista de Ràdio 4, que ha destacat que seria positiu que Torra pactés la data electoral amb ERC.

Ha dit que “el Govern efectiu està a Barcelona, i la consellera de Salut es diu Alba Vergés, i no Toni Comín”, i ha assegurat que no és cert que no hi haurà independència si JxCat i ERC no van juntes, com va afirmar aquest dilluns l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont.

Tardà aposta per un Govern i una majoria parlamentària de front ampli que inclogui els partits que defensen un referèndum i, preguntat per si el PSC podria formar part d’un Executiu català amb ERC, ha garantit: “Ara com ara un Govern amb el PSC és certament impossible”.

Ha remarcat que hi ha dues estratègies per a la independència: el ‘torrisme’ i el ‘junquerisme’ –en referència a Torra i a l’ex-vicepresident del Govern empresonat i líder d’ERC, Oriol Junqueras–, i ha assegurat que “el procés per avançar requereix el lideratge a través d’una Presidència d’ERC per construir un Govern d’una majoria de front ampli”.

Preguntat per la taula de diàleg, ha dit que exigir un mediador, com fa JxCat, pot representar “treure’s conills de la chistera per anar dificultant-ho tot”, i ha augurat que la ciutadania premiarà i donarà l’hegemonia a qui perseveri en la voluntat de trobar escenaris de diàleg i negociació.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes