Tardà acusa el president Torra de partidista

Assegura que no convocarà les eleccions fins que "consideri que ha desgastat prou a ERC"

L’exdiputat d’ERC al Congrés Joan Tardà creu que el president del Govern, Quim Torra, convocarà eleccions quan més li interessi a ell i a JxCat, i que serà quan “consideri que ha desgastat prou a ERC”, encara que opina que es tracta d’una lluita estèril.

Publicitat

“Convenen eleccions com més aviat millor”, ha defensat Tardà aquest dimarts en una entrevista de Ràdio 4, que ha destacat que seria positiu que Torra pactés la data electoral amb ERC.

Ha dit que “el Govern efectiu està a Barcelona, i la consellera de Salut es diu Alba Vergés, i no Toni Comín”, i ha assegurat que no és cert que no hi haurà independència si JxCat i ERC no van juntes, com va afirmar aquest dilluns l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont.

Tardà aposta per un Govern i una majoria parlamentària de front ampli que inclogui els partits que defensen un referèndum i, preguntat per si el PSC podria formar part d’un Executiu català amb ERC, ha garantit: “Ara com ara un Govern amb el PSC és certament impossible”.

Ha remarcat que hi ha dues estratègies per a la independència: el ‘torrisme’ i el ‘junquerisme’ –en referència a Torra i a l’ex-vicepresident del Govern empresonat i líder d’ERC, Oriol Junqueras–, i ha assegurat que “el procés per avançar requereix el lideratge a través d’una Presidència d’ERC per construir un Govern d’una majoria de front ampli”.

Preguntat per la taula de diàleg, ha dit que exigir un mediador, com fa JxCat, pot representar “treure’s conills de la chistera per anar dificultant-ho tot”, i ha augurat que la ciutadania premiarà i donarà l’hegemonia a qui perseveri en la voluntat de trobar escenaris de diàleg i negociació.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca