Marlaska va cessar Pérez de los Cobos per “no informar del desenvolupament d’investigacions”

Fonts del Ministeri argumenten que no es demanava el contingut si no la comunicació "a sols efectes de coneixement"

Publicitat

Un document reservat del Ministeri de l’Interior, publicat aquest dimarts pel diari digital ‘El Confidencial’, revela que el ministre Fernando Grande-Marlaska va justificar el cessament del coronel Diego Pérez de los Cobos “per no informar del desenvolupament d’investigacions i actuacions de la Guàrdia Civil, en el marc operatiu i de Policia Judicial, amb fins de coneixement”. Grande-Marlaska va negar ingerències en la investigació judicial del 8-M. Fonts del Ministeri de l’interior argumenten que el cessament va ser per “una pèrdua de confiança” derivada, “entre d’altres, perquè es va incomplir el procediment de comunicació d’actuacions, als sols efectes de coneixement, no del contingut de les mateixes”.

Grande-Marlaska va atribuir el cessament a un procés de reestructuració de la cúpula de la Guàrdia Civil i va afirmar que ni ell, “ni ningú del Ministeri ni de la direcció general de la Guàrdia Civil ha demanat a Pérez de los Cobos ni l’informe ni coneixements sobre el contingut de l’informe del 8-M”.

Les mateixes fonts d’Interior asseguren que el document acredita que la Guàrdia Civil i el Ministeri de l’Interior “ni coneixien les actuacions, ni van tenir accés a l’informe” i insisteixen que “la confiança és un element nuclear en un càrrec” com el que ocupava Pérez de los Cobos. El document està signat per la directora general del cos, María Gámez.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca