Buch gestionarà les sancions de l’estat d’alarma

El Gobierno li delega les funcions

El Govern ha aprovat aquest dimarts en el Consell Executiu un decret llei que estableix que les sancions derivades d’actes aixecades pels diferents cossos policials de Catalunya durant l’estat d’alarma pel coronavirus són competència centralitzada del conseller d’Interior, Miquel Buch.

Publicitat

“El departament d’Interior ja tramita habitualment (les sancions), i degut a que aquest és competent en matèria de seguretat ciutadana i Protecció Civil, es considera procedent centralitzar aquesta competència en el conseller d’Interior, que la podrà delegar en qualsevol altre òrgan del departament”, apunta l’acord de Govern.

La Generalitat també explica que la decisió respon una necessitat extraordinària i urgent d’atribuir a un únic òrgan les competències sancionadores per la “necessitat inajornable de tramitar sense dilació els procediments per sancionar aquests incompliments”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes