El DocsBarcelona supera els 130.000 espectadors en la seva edició en línia a Filmin

El documental 'Faith' rep el premi del festival a la millor pel·lícula i '¿Puedes oírme?, el premi del públic

El DocsBarcelona ha tancat aquest diumenge la seva 23a edició, que s’ha celebrat en línia, amb més de 130.000 espectadors a Filmin. El seu director, Joan Gonzàlez, ha ressaltat que els resultats són “espectaculars i una barbaritat”. El 2019 van ser 12.500 els assistents a les sales de Barcelona en deu dies de programació. L’edició 2020, que ha acollit 36 documentals provinents de 22 països, ha consolidat l’online, que, com ha explicat el certamen, ha arribat per quedar-se, com a segona finestra del festival. ‘Faith’ de Valentina Pedicini, la història d’una secta de monjos guerrers, ha rebut el premi DocsBarcelona a la millor pel·lícula d’aquesta edició i ‘¿Puedes oírme?’, de Pedro Ballesteros sobre Jaume Plensa, el premi del públic
El DocsBarcelona ha destacat l’èxit d’enguany i ha recordat les xifre de públic d’altres festivals europeus com el DOK.fest Munich, que ha tingut 75.000 espectadors en la seva edició online, i CPH:DOX (Copenhagen) amb 117.000.

Publicitat

El festival ha acomiadat la 23a edició amb l’estrena de ‘Forman vs. Forman’, de la cineasta txeca Helena Třeštíková, que retrata la figura del seu compatriota Milos Forman, director de films com ‘Amadeus’ o ‘Algú va volar sobre el niu del cucut’.

Premis

La gran triomfadora ha estat ‘Faith’, que ha rebut el premi a millor documental. Una cinta en la qual la italiana Valentina Pedicini retrata el dia a dia d’una secta de monjos guerrers, formada per lluitadors d’arts marcials que es preparen per salvar el planeta quan arribi l’apocalipsi.

El premi del públic ha estat per ‘¿Puedes oírme?’ de Pedro Ballesteros, un llargmetratge que viatja arreu del món de la mà de l’escultor Jaume Plensa i de les seves obres. El documental s’endinsa en l’univers de Plensa, en les seves instal·lacions i també en la seva filosofia i reflexions sobre l’art i l’espai públic. En declaracions a l’ACN, Ballesteros assegura que ‘¿Puedes oírme?’ “no és una biografia, sinó un documental construït amb idees” que retrata un moment determinat de la vida de Jaume Plensa entre febrer de 2018 i juliol de 2019.

La kenyana ‘The letter’ de Maia Lekow i Christopher King ha rebut la menció espacial del jurat panorama; ‘Solo’ d’Artemio Benki, el premi nou talent; ‘El gran viaje al país pequeño’ de Mariana Viñoles, el premi latitud antaviana; ‘Il varco’ de Michele Manzolini i Federico Ferrone, el premi WTD; ‘Overseas’ de Sung-A Yoon, el premi Amnistia Internacional de Catalunya; ‘Mareas ocultas’ de Mònica Cambra, el premi DOC-U, i ‘That wich does not kill’ d’Alexe Poukine, el premi jurat jove reteena.

Així mateix, el premi docs del mes ha estat per ‘Womanhood’, de Beryl Magoko, i el ProDocs, per ‘És a l’aire’, de Christophe Sion i Santi Suárez, i ‘King Ray’, de Sergio Romero Castaño. Els espectadors adolescents han decidit que ‘Lo que diran’, de Nila Núñez, s’emporti el Premi Docs&Teens.

Premis de la indústria

Pel que fa els guardons de la indústria, el Premi Public Pitch ha estat per ‘Science Fiction’, de Matthew Barton, Francisco Forbes i Ferran Romeu; el Premi DAE al nou talent per ‘Long Live My Happy Head’, de Will Hewitt i Austen McCowan; el Premi FipaDoc, per ‘Savoy’, de Zohar Wagner; el Premi East Doc Platform, per ‘Fight’, de Lilit Movsisyan, i el Premi Music Library, per ‘1001 days’, de Chloe White.

El festival ha ressaltat que el palmarès recull “el brillant paper” de les dones directores en la collita de documentals de l’any, ja que vuit d’elles s’emporten algun dels premis del festival.

Per altra banda, amb un 52% de creixement en el nombre de finançadors presents al festival, entre ells Netflix, HBO, Disney, Al Jazeera, Arte, Movistar + o NHK, el DocsBarcelona 2020 ha inclòs entre les seves activitats un mercat de finançament de llargmetratges i, per primer cop, un d’específic de sèries documentals en desenvolupament.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca