Budó veu dins de “la normalitat d’un govern de coalició” les diferències entre ERC i JxCat

Li preocuparia que votessin "diferent" en el Parlament de Catalunya, però no al Congrés

Publicitat

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha assegurat aquest dilluns que les diferències entre ERC i JxCat sobre la pròrroga de l’estat d’alarma “formen part de la normalitat d’un govern de coalició, i no per això ha de qüestionar-se cada dia la continuïtat d’aquests governs”.

“El Govern té diferències? És obvi, no ho negaré. Però són diferències legítimes perquè és un govern de coalició”, ha dit en una entrevista en Tv3 recollida per Europa Press, preguntada pel pacte d’ERC amb l’Executiu sobre la sisena pròrroga de l’alarma pel qual el president de la Generalitat, Quim Torra, va dir no sentir-se vinculat.

Ha destacat que també existeixen diferències “entre els partits que formen part del Govern de l’Estat espanyol i ningú en qüestiona la continuïtat”, i que en moltes ocasionis ERC i JxCat han votat en sentit diferent al Congrés.

“El que ens preocuparia és que com a partits que donem suport al Govern votéssim diferent en el Parlament de Catalunya”, i ha negat que aquestes diferències hagin de precipitar una convocatòria electoral.

Publicitat

Budó ha reiterat que “no és el moment de parlar d’eleccions”, ja que la gestió de la crisi demanda un govern fort i no en funcions, en les seves paraules.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes