Budó veu dins de “la normalitat d’un govern de coalició” les diferències entre ERC i JxCat

Li preocuparia que votessin "diferent" en el Parlament de Catalunya, però no al Congrés

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha assegurat aquest dilluns que les diferències entre ERC i JxCat sobre la pròrroga de l’estat d’alarma “formen part de la normalitat d’un govern de coalició, i no per això ha de qüestionar-se cada dia la continuïtat d’aquests governs”.

“El Govern té diferències? És obvi, no ho negaré. Però són diferències legítimes perquè és un govern de coalició”, ha dit en una entrevista en Tv3 recollida per Europa Press, preguntada pel pacte d’ERC amb l’Executiu sobre la sisena pròrroga de l’alarma pel qual el president de la Generalitat, Quim Torra, va dir no sentir-se vinculat.

Ha destacat que també existeixen diferències “entre els partits que formen part del Govern de l’Estat espanyol i ningú en qüestiona la continuïtat”, i que en moltes ocasionis ERC i JxCat han votat en sentit diferent al Congrés.

“El que ens preocuparia és que com a partits que donem suport al Govern votéssim diferent en el Parlament de Catalunya”, i ha negat que aquestes diferències hagin de precipitar una convocatòria electoral.

Budó ha reiterat que “no és el moment de parlar d’eleccions”, ja que la gestió de la crisi demanda un govern fort i no en funcions, en les seves paraules.

- Publicitat-

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

Breus

Vilallonga troba a faltar el català, l’occità i l’aranès al Parlament i TV3

La consellera de Cultura de la Generalitat, Mariàngela Vilallonga ha assegurat aquest dimecres que també es parla "massa castellà" al Parlament després de la...

Vergés assumeix totes les responsabilitats en la gestió de la crisi

La consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, ha assegurat que assumeix totes les responsabilitats que té en la gestió de la covid-19...

El vicepresident segon i ministre d'Afers Socials, Pablo Iglesias, ha afirmat que el govern espanyol "no renunciarà al diàleg amb cap força política" per...

La fiscalia actua contra el 100.2 dels presos polítics

La fiscalia ha reclamat al Tribunal Suprem que declari la seva competència per revisar els recursos contra l'aplicació de l'article 100.2 del règim penitenciari...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca