Filmin, amb 2.300 títols en català, augmenta els subscriptors entre un 10% i un 15%

Les visualitzacions pugen un 70%

La pandèmia del coronavirus ha enganxat els catalans davant les pantalles. Així ho constaten les dades de totes les plataformes de visionat en línia. Concretament, Filmin ha incrementat entre un 10% i un 15% el nombre de subscriptors des de l’inici de la crisi i les visualitzacions s’han enfilat un 70%. Així ho ha revelat a l’ACN Jaume Ripoll, el director editorial de la plataforma catalana, uns de les pioneres en la matèria, que fa dotze anys que es van endinsar en el negoci i disposava ja d’una base important de subscriptors. Més de tres anys després d’haver impulsat el FilminCAT, la iniciativa ja disposa de més de 2.300 títols amb subtítols o doblades al català i estrena una sèrie, un llargmetratge i un documental a la setmana.

Publicitat

El principal repte que han tingut durant la pandèmia ha estat garantir el servei sense perdre qualitat i, segons Ripoll, “ha estat així”. Ho han aconseguit invertint en nous servidors i capacitat de visionat en línia.

Una circumstància que encara s’ha posat més a prova amb la celebració de dos festivals online, el festival Cinema d’Autor i el DocsBarcelona. Per Filmin, però, no era un repte nou, ja que fa més d’una dècada que impulsa i acull l’Atlàntida Film Fest, amb seu física a Mallorca.

Més de tres anys de FilminCAT

Filmin va apostar fa més de tres anys per FilminCAT –que compta amb el suport de la Generalitat-, una plataforma que no es limita a traduir les pel·lícules del catàleg al català sinó que és una “aproximació” cultural per captar el públic catalanoparlant i que busca donar suport a la llengua.

Va començar amb un catàleg de 1.500 pel·lícules i sèries, la majoria en versió original subtitulada en català però també amb alguns films doblats, fruit de l’acord amb TV3 i BTV. En aquest temps, la plataforma ha incrementat fins als 2.300 projectes audiovisuals disponibles en català, generalment, subtitulats perquè no pot doblar les produccions perquè és “massa car”. Cada any hi inclou 50 sèries i 200 pel·lícules.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca