Filmin, amb 2.300 títols en català, augmenta els subscriptors entre un 10% i un 15%

Les visualitzacions pugen un 70%

La pandèmia del coronavirus ha enganxat els catalans davant les pantalles. Així ho constaten les dades de totes les plataformes de visionat en línia. Concretament, Filmin ha incrementat entre un 10% i un 15% el nombre de subscriptors des de l’inici de la crisi i les visualitzacions s’han enfilat un 70%. Així ho ha revelat a l’ACN Jaume Ripoll, el director editorial de la plataforma catalana, uns de les pioneres en la matèria, que fa dotze anys que es van endinsar en el negoci i disposava ja d’una base important de subscriptors. Més de tres anys després d’haver impulsat el FilminCAT, la iniciativa ja disposa de més de 2.300 títols amb subtítols o doblades al català i estrena una sèrie, un llargmetratge i un documental a la setmana.

El principal repte que han tingut durant la pandèmia ha estat garantir el servei sense perdre qualitat i, segons Ripoll, “ha estat així”. Ho han aconseguit invertint en nous servidors i capacitat de visionat en línia.

Una circumstància que encara s’ha posat més a prova amb la celebració de dos festivals online, el festival Cinema d’Autor i el DocsBarcelona. Per Filmin, però, no era un repte nou, ja que fa més d’una dècada que impulsa i acull l’Atlàntida Film Fest, amb seu física a Mallorca.

Més de tres anys de FilminCAT

Filmin va apostar fa més de tres anys per FilminCAT –que compta amb el suport de la Generalitat-, una plataforma que no es limita a traduir les pel·lícules del catàleg al català sinó que és una “aproximació” cultural per captar el públic catalanoparlant i que busca donar suport a la llengua.

Va començar amb un catàleg de 1.500 pel·lícules i sèries, la majoria en versió original subtitulada en català però també amb alguns films doblats, fruit de l’acord amb TV3 i BTV. En aquest temps, la plataforma ha incrementat fins als 2.300 projectes audiovisuals disponibles en català, generalment, subtitulats perquè no pot doblar les produccions perquè és “massa car”. Cada any hi inclou 50 sèries i 200 pel·lícules.

- Publicitat-

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

Breus

Vilallonga troba a faltar el català, l’occità i l’aranès al Parlament i TV3

La consellera de Cultura de la Generalitat, Mariàngela Vilallonga ha assegurat aquest dimecres que també es parla "massa castellà" al Parlament després de la...

Vergés assumeix totes les responsabilitats en la gestió de la crisi

La consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, ha assegurat que assumeix totes les responsabilitats que té en la gestió de la covid-19...

El vicepresident segon i ministre d'Afers Socials, Pablo Iglesias, ha afirmat que el govern espanyol "no renunciarà al diàleg amb cap força política" per...

La fiscalia actua contra el 100.2 dels presos polítics

La fiscalia ha reclamat al Tribunal Suprem que declari la seva competència per revisar els recursos contra l'aplicació de l'article 100.2 del règim penitenciari...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca