ERC situa al juliol la pròxima reunió de la taula de diàleg

Aragonès defesa el pacte amb el PSOE perquè permetrà el retorn de competències al Govern per gestionar la desescalada

El coordinador nacional d’ERC i vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha defensat l’acord del seu partit amb el PSOE que facilitarà la sisena pròrroga de l’estat d’alarma. En una entrevista aquest dissabte al matí al ‘Via Lliure’ de RAC1, Aragonès ha destacat que permetrà el retorn de les competències a la Generalitat a partir de la fase 3 per gestionar la desescalada i també recuperar la taula de diàleg entre el Govern i l’Estat. Aragonès ha assegurat que la taula es tornarà a reunir a “principis de juliol”. En el mateix sentit s’ha expressat el president del grup parlamentari d’ERC, Sergi Sabrià, que ha detallat a Catalunya Ràdio que “hi ha el compromís i la voluntat és que tan bon punt s’acabi l’estat d’alarma es reuneixi”.

Aragonès ha explicat que la recuperació de competències de la Generalitat “vol dir que la recuperació de la normalitat la gestionarà el Govern i que ja no es regirà pel que diu el BOE”. El vicepresident del Govern ha detallat que quan va signar el pacte amb el PSOE per prorrogar l’estat d’alarma en va informar al president Quim Torra. Amb tot ha volgut aclarir que “aquest és un acord entre ERC, el PSOE i Podem i no és un acord entre governs”. En el mateix sentit s’ha mostrat Sabrià que ha recordat que quan Laura Borràs va presentar “uns punts per negociar amb el PSOE” ho va fer “com a Junts per Catalunya”. El president del grup parlamentari dels republicans ha considerat que “el president Quim Torra no desaprofitarà aquesta oportunitat d’ajudar els catalans”. “És una bona notícia que recuperem competències, i poder cogestionar els fons europeus”, ha subratllat.

Aragonès no ha volgut replicar les crítiques de Quim Torra a l’acord entre ERC i el PSOE per la sisena pròrroga de l’estat d’alarma i ha defensat que els dos partits poden governar junts a Catalunya i, a la vegada, negociar per separat a Madrid. “No aniré a dir què ha de votar un partit. Tampoc acceptaré que em diguin què ha de votar ERC”, ha conclòs.

- Publicitat-

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

Breus

El vicepresident segon i ministre d'Afers Socials, Pablo Iglesias, ha afirmat que el govern espanyol "no renunciarà al diàleg amb cap força política" per...

La fiscalia actua contra el 100.2 dels presos polítics

La fiscalia ha reclamat al Tribunal Suprem que declari la seva competència per revisar els recursos contra l'aplicació de l'article 100.2 del règim penitenciari...

Colau proposa pagar fins a 1.200€ al mes per cada pis turístic que passi a lloguer social

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha ofert pagar fins a 1.200 euros al mes per cada pis turístic que passi a lloguer social de...

Torra atribueix al Govern central la crisi a les residències per l'”infrafinançament” en dependència

El president del Govern, Quim Torra, ha responsabilitzat el Govern espanyol de la crisi que han patit les residències d'ancians a Catalunya --on s'ha...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca