Vergés denuncia el “desgast mental” del desconfinament per fases del govern espanyol

"El nostre objectiu no és controlar la societat, és controlar l'epidèmia"

La consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, ha criticat aquest divendres el pla de desconfinament per fases del Govern central davant la pandèmia de coronavirus: “Les fases estan desgastant mentalment a tots”.

En comissió parlamentària telemàtica, la consellera ha assegurat que des de l’Executiu català tractaran de donar “missatges molt clars” perquè la ciutadania pugui comprendre la desescalada de forma clara.

“El nostre objectiu no és controlar la societat, és controlar l’epidèmia”, ha insistit Vergés, que ha advocat per donar directrius que la societat entengui i executi independentment de la fase en la qual es trobin.

Ha remarcat tres aspectes a tenir en compte a tot moment de la desescalada: les perones grans són les més vulnerables al virus; el Covid-19 és transmissible i cal trencar totes les cadenes de contagi i vigilar als contactes de positius; i s’han de mantenir les mesures d’higiene i de distanciament social “fins que acabi aquest malson”.

La consellera ha lamentat que el desconfinament s’ha convertit en “una espècie de concurs”, i ha insistit a donar missatge senzills que la gent entengui i no voler fer-ho tot de cop des de les administracions.

- Publicitat-

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

Breus

Vilallonga troba a faltar el català, l’occità i l’aranès al Parlament i TV3

La consellera de Cultura de la Generalitat, Mariàngela Vilallonga ha assegurat aquest dimecres que també es parla "massa castellà" al Parlament després de la...

Vergés assumeix totes les responsabilitats en la gestió de la crisi

La consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, ha assegurat que assumeix totes les responsabilitats que té en la gestió de la covid-19...

El vicepresident segon i ministre d'Afers Socials, Pablo Iglesias, ha afirmat que el govern espanyol "no renunciarà al diàleg amb cap força política" per...

La fiscalia actua contra el 100.2 dels presos polítics

La fiscalia ha reclamat al Tribunal Suprem que declari la seva competència per revisar els recursos contra l'aplicació de l'article 100.2 del règim penitenciari...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca