Vergés denuncia el “desgast mental” del desconfinament per fases del govern espanyol

"El nostre objectiu no és controlar la societat, és controlar l'epidèmia"

Publicitat

La consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, ha criticat aquest divendres el pla de desconfinament per fases del Govern central davant la pandèmia de coronavirus: “Les fases estan desgastant mentalment a tots”.

En comissió parlamentària telemàtica, la consellera ha assegurat que des de l’Executiu català tractaran de donar “missatges molt clars” perquè la ciutadania pugui comprendre la desescalada de forma clara.

“El nostre objectiu no és controlar la societat, és controlar l’epidèmia”, ha insistit Vergés, que ha advocat per donar directrius que la societat entengui i executi independentment de la fase en la qual es trobin.

Ha remarcat tres aspectes a tenir en compte a tot moment de la desescalada: les perones grans són les més vulnerables al virus; el Covid-19 és transmissible i cal trencar totes les cadenes de contagi i vigilar als contactes de positius; i s’han de mantenir les mesures d’higiene i de distanciament social “fins que acabi aquest malson”.

Publicitat

La consellera ha lamentat que el desconfinament s’ha convertit en “una espècie de concurs”, i ha insistit a donar missatge senzills que la gent entengui i no voler fer-ho tot de cop des de les administracions.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca