Montero assegura que Vox “fa dies” que crida a la “insubordinació de l’Exèrcit”

La ministra d’Igualtat diu que Vox i el PP estan fent un discurs de “crispació i d’odi”

Publicitat

La ministra d’Igualtat, Irene Montero, ha defensat les acusacions del vicepresident segon, Pablo Iglesias, afirmant que Vox voldria fer un cop d’estat però no s’atreveix: ”Fa setmanes que criden a la insubordinació de l’Exèrcit i diuen que som un govern il·legal i il·legítim”. En una entrevista a TVE, Montero ha dit que “l’extrema dreta i el PP” estan fent una política de “crispació i d’odi” i que, per tant, “no és incompatible dir-los quatre veritats a la cara i fer política”.

“Abascal i Álvarez de Toledo estan fent un discurs que no només és incendiari sinó que estan plantejant que aquest govern deixi d’existir i que, o bé prengui el control el cap de l’Estat o que hi hagi un govern de tècnics”, ha dit, tot afegint que “a la dreta no li agrada estar a l’oposició”.

En aquest sentit, ha lamentat que es produeixin situacions d’aquest tipus i ha dit que el que seria de rebut és que a Espanya “hi hagués un govern que intentés ser útil i una oposició que fes propostes”.
Sobre l’Ingrés Mínim Vital que s’aprovarà aquest divendres en Consell de Ministres, ha dit que hi ha hagut una gran tasca des de diversos departaments per a fer-lo possible i ha insistit que es part de l’aposta de la coalició per crear un fort “escut social” perquè “ningú quedi enrere”.

També ha dit que l’executiu no aplicarà retallades per sortir de la crisi com es va fer l’any 2008 i que la derogació íntegra de la reforma laboral és un “compromís”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes