La situació dels treballadors de Nissan força una reunió Generalitat-Govern

Budó admet que se senten "enganyats" i que el tancament de les plantes sortirà car

El president de la Generalitat, Quim Torra, i el del Govern central, Pedro Sánchez, van parlar aquest dijous per telèfon després de la decisió de Nissan de tancar les plantes que té en Catalunya, i van acordar celebrar la setmana que ve una reunió entre responsables del Govern i de l’Executiu central per estudiar possibles solucions.

Publicitat

Ho ha dit en una entrevista en Onda Cero recollida per Europa Press la portaveu del Govern, Meritxell Budó, que ha explicat aquest divendres que la trobada entre responsables d’ambdues administracions ha de servir “per treballar conjuntament com afrontar la possibilitat o no de revertir aquesta situació, parlant directament amb el Japó”.

“Farem el que sigui necessari”, ha recalcat en preguntar-se-li si intentaran una interlocució directa amb la cúpula de Nissan al Japó, i ha dit que és un missatge en el qual van coincidir Torra i Sánchez en la seva conversa telefònica.

Després d’advertir de la dificultat que Nissan reverteixi la seva decisió, ha insistit a fer tots els intents possibles, i ha assegurat que no dubten que el Govern central també farà “tot el que pugui” sobre aquest tema.

“No l’hi posarem gens fàcil, el tancament de la planta, això costarà diners. Sortirà car i no serà fàcil. Demostrarem a Nissan que és una decisió equivocada”, ha avisat la també consellera de Presidència.

Després de defensar que el Govern ha estat en negociacions amb Nissan des de fa temps, ha recordat que la consellera d’Empresa, Àngels Chacón, va viatjar al Japó, i que d’aquest contacte va sortir la intenció de l’empresa d’invertir en una planta de pintura, un projecte que si tirava endavant la Generalitat es va comprometre a facilitar tres milions d’euros.

“Ens hem sentit una mica enganyats per part de l’empresa”, ha admès Budó, que ha negat que estigui sobre la Taula del Govern la possibilitat de nacionalitzar Nissan.

“No ens hem plantejat aquesta solució. Entenem que cal treballar amb la realitat amb la qual ens hem trobat: el tancament de les plantes”, ha apuntat la consellera, després d’explicar que treballen per crear una oficina tècnica que permeti coordinar respostes i establir un pont amb el comitè d’empresa.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca