Campuzano vaticina que la pandèmia donarà “per tancat” el procés independentista

"El país no pot continuar atrapat en la lògica de la confrontació estèril i retòrica que ens esgota i que ens fa impossible el progrés col·lectiu"

L’exdiputat de JxCat al Congrés Carles Campuzano (PDeCAT) ha vaticinat aquest divendres que la pandèmia del coronavirus no acabarà amb el conflicte català entre Catalunya i la resta de l’Estat, però “si que donarà per tancat el ‘procés’ sobiranista”, tal com s’ha abordat en els últims anys.

En un article a El Periódico ha dit que això no serà perquè l’Estat hagi formulat una proposta política inclusiva, ni perquè una part dels catalans, que xifra en un 40%, hagi abandonat l’aspiració independentista, ni tampoc perquè s’han oblidat “els empresonaments injusts dels líders socials i polítics” de el 1-O.

“S’equivoquen molt, doncs, aquells que somien que amb la ‘nova normalitat’ del postcovid, els temes i les qüestions que han transformat radicalment el mapa social i polític es fondran i tornarem a una altra època més previsible i afable”, ha advertit Campuzano, vinculat amb el grup de Poblet, que ha impulsat el Partit Nacionalista de Catalunya (PNC), en el qual també està l’excoordinadora general del PDeCAT Marta Pascal.

No obstant això, l’exdiputat sosté que els sectors independentistes que mantenen posicions extremes s’equivoquen si aspiren a mantenir el conflicte català enquistat perquè, al seu judici, en l’època que ve després de l’emergència sanitària, urgirà la recuperació dels llocs de treball perduts i la protecció dels més fràgils, i això requerirà “grans acords de país i una clara voluntat d’intervenir allí on prenen les decisions”.

“El país no pot continuar atrapat en la lògica de la confrontació estèril i retòrica que ens esgota i que ens fa impossible el progrés col·lectiu”, ha apuntat Campuzano, després de cridar el catalanisme a esforçar-se per construir noves idees en aquesta nova època que vindrà si es vol seguir sent un motor polític i cultural.

- Publicitat-

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

Breus

Vilallonga troba a faltar el català, l’occità i l’aranès al Parlament i TV3

La consellera de Cultura de la Generalitat, Mariàngela Vilallonga ha assegurat aquest dimecres que també es parla "massa castellà" al Parlament després de la...

Vergés assumeix totes les responsabilitats en la gestió de la crisi

La consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, ha assegurat que assumeix totes les responsabilitats que té en la gestió de la covid-19...

El vicepresident segon i ministre d'Afers Socials, Pablo Iglesias, ha afirmat que el govern espanyol "no renunciarà al diàleg amb cap força política" per...

La fiscalia actua contra el 100.2 dels presos polítics

La fiscalia ha reclamat al Tribunal Suprem que declari la seva competència per revisar els recursos contra l'aplicació de l'article 100.2 del règim penitenciari...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca