Un terç dels casos de discriminació a Barcelona són per racisme, i una quarta part, per LGTBI-fòbia

Dels 411 casos reportats el 2019 per diversos motius, 61 van acabar en denúncia

Un terç dels casos de discriminació a Barcelona (33%) són per racisme, i una quarta part (25%), per LGTBI-fòbia, sent també aquestes últimes les que més agressions físiques registren. Així ho recull el darrer Informe de l’Observatori de les Discriminacions a la ciutat, que recopila dades del 2019. En total, s’han registrat 411 casos, molts més que els 265 registrats el 2018, en gran part per la incorporació de més entitats que reporten casos. El racisme i l’LGTBI-fòbia se situen com a motius de discriminació en més de la meitat, seguides de les discriminacions per motiu de discapacitat, raó lingüística i motius socioeconòmics i de salut. Dels 411 casos de discriminació reportats, 61 van acabar en de denúncia, més d’un 72% d’elles penals.

Publicitat

Les persones particulars han estat el principal agent discriminador en les situacions motivades per l’LGTBI-fòbia, i també en el cas del racisme i la xenofòbia, que també és la motivació principal en el cas dels cossos de seguretat.

L’Administració pública, en canvi, és qui més discriminacions ha exercit en els àmbits de salut i discapacitat; en aquest últim, al mateix nivell que entitats privades o empreses, que són també el principal agent en les discriminacions motivades per raó d’aporofòbia i en les discriminacions lingüístiques.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca