Un terç dels casos de discriminació a Barcelona són per racisme, i una quarta part, per LGTBI-fòbia

Dels 411 casos reportats el 2019 per diversos motius, 61 van acabar en denúncia

Un terç dels casos de discriminació a Barcelona (33%) són per racisme, i una quarta part (25%), per LGTBI-fòbia, sent també aquestes últimes les que més agressions físiques registren. Així ho recull el darrer Informe de l’Observatori de les Discriminacions a la ciutat, que recopila dades del 2019. En total, s’han registrat 411 casos, molts més que els 265 registrats el 2018, en gran part per la incorporació de més entitats que reporten casos. El racisme i l’LGTBI-fòbia se situen com a motius de discriminació en més de la meitat, seguides de les discriminacions per motiu de discapacitat, raó lingüística i motius socioeconòmics i de salut. Dels 411 casos de discriminació reportats, 61 van acabar en de denúncia, més d’un 72% d’elles penals.

Les persones particulars han estat el principal agent discriminador en les situacions motivades per l’LGTBI-fòbia, i també en el cas del racisme i la xenofòbia, que també és la motivació principal en el cas dels cossos de seguretat.

L’Administració pública, en canvi, és qui més discriminacions ha exercit en els àmbits de salut i discapacitat; en aquest últim, al mateix nivell que entitats privades o empreses, que són també el principal agent en les discriminacions motivades per raó d’aporofòbia i en les discriminacions lingüístiques.

- Publicitat-

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

Breus

Vergés assumeix totes les responsabilitats en la gestió de la crisi

La consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, ha assegurat que assumeix totes les responsabilitats que té en la gestió de la covid-19...

El vicepresident segon i ministre d'Afers Socials, Pablo Iglesias, ha afirmat que el govern espanyol "no renunciarà al diàleg amb cap força política" per...

La fiscalia actua contra el 100.2 dels presos polítics

La fiscalia ha reclamat al Tribunal Suprem que declari la seva competència per revisar els recursos contra l'aplicació de l'article 100.2 del règim penitenciari...

Colau proposa pagar fins a 1.200€ al mes per cada pis turístic que passi a lloguer social

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha ofert pagar fins a 1.200 euros al mes per cada pis turístic que passi a lloguer social de...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca