L’església prega “reconsiderar” la retirada dels concerts a les escoles que segreguen per sexe

Els bisbes catalans han expressat el desig que sigui "respectada la llibertat d'educació i el dret dels pares a triar el centre educatiu per als seus fills"

Publicitat

Els bisbes catalans han demanat a la Conselleria d’Educació de la Generalitat que “reconsideri” la decisió de no renovar el concert a les escoles que diferencien per sexe, ha informat aquest dijous la Conferència Episcopal Tarragonina (CET) en un comunicat.

Després d’una reunió telemàtica de la CET el dimarts, els bisbes han vist amb “preocupació” la decisió de la Generalitat, que el divendres passat va publicar en el Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) que denegava provisionalment la renovació d’unitats concertades de Primària a 11 escoles catalanes que segreguen per sexe, però els va concedir un any de pròrroga.

Els bisbes catalans han expressat el desig que sigui “respectada la llibertat d’educació i el dret dels pares a triar el centre educatiu per als seus fills”, i han demanat que es consideri l’escola concertada com a part del Servei d’Educació de Catalunya, tal com indica la Llei d’Educació de Catalunya (LEC).

La CET ha valorat el “treball exemplar” que la comunitat educativa ha dut a terme durant el període de confinament pel coronavirus cap als nens, adolescents i joves i el suport brindat a les famílies.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes