La fiscalia contra Forn: recorre l’aplicació de l’article 100.2

Diu que el fet que tots els presos del procés el tinguin demostra que "l'excepcionalitat s'ha convertit en generalitat"

Publicitat

La fiscalia ha recorregut a l’Audiència de Barcelona l’aplicació de l’article 100.2 a l’exconseller Joaquim Forn, en la línia del que està fent amb els altres presos independentistes. Després que el jutjat de vigilància penitenciària avalés que Forn pugui sortir a treballar malgrat l’oposició del fiscal, ara aquest ha elevat la qüestió a l’Audiència. En el seu escrit, constata que s’està aplicat el 100.2 com un grau intermig entre el segon i el tercer, i remarca que la llei preveu que sigui una mesura excepcional. “Dels nou presos del procés a tots se’ls ha concedit, el que posa en evidència que l’excepcionalitat exigida per l’article 100.2 s’ha convertit en una generalitat”, indica.

A més, subratlla que el contingut del règim del 100.2 que s’aplica a Forn, treballant a Mediapro, “no influirà de forma positiva en les carències de tractament de l’intern”, perquè l’exconseller no necessita reinserir-se laboral o socialment.

La fiscalia destaca que no existeix relació entre el delicte comès per Forn, en matèria d’ordre públic, i la realització de l’activitat laboral. També critica que a la presó no s’hagi sotmès a cap programa relacionat amb els fets pels quals va ser condemnat.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes