La fiscalia contra Forn: recorre l’aplicació de l’article 100.2

Diu que el fet que tots els presos del procés el tinguin demostra que "l'excepcionalitat s'ha convertit en generalitat"

La fiscalia ha recorregut a l’Audiència de Barcelona l’aplicació de l’article 100.2 a l’exconseller Joaquim Forn, en la línia del que està fent amb els altres presos independentistes. Després que el jutjat de vigilància penitenciària avalés que Forn pugui sortir a treballar malgrat l’oposició del fiscal, ara aquest ha elevat la qüestió a l’Audiència. En el seu escrit, constata que s’està aplicat el 100.2 com un grau intermig entre el segon i el tercer, i remarca que la llei preveu que sigui una mesura excepcional. “Dels nou presos del procés a tots se’ls ha concedit, el que posa en evidència que l’excepcionalitat exigida per l’article 100.2 s’ha convertit en una generalitat”, indica.

A més, subratlla que el contingut del règim del 100.2 que s’aplica a Forn, treballant a Mediapro, “no influirà de forma positiva en les carències de tractament de l’intern”, perquè l’exconseller no necessita reinserir-se laboral o socialment.

La fiscalia destaca que no existeix relació entre el delicte comès per Forn, en matèria d’ordre públic, i la realització de l’activitat laboral. També critica que a la presó no s’hagi sotmès a cap programa relacionat amb els fets pels quals va ser condemnat.

- Publicitat-

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

Breus

El vicepresident segon i ministre d'Afers Socials, Pablo Iglesias, ha afirmat que el govern espanyol "no renunciarà al diàleg amb cap força política" per...

La fiscalia actua contra el 100.2 dels presos polítics

La fiscalia ha reclamat al Tribunal Suprem que declari la seva competència per revisar els recursos contra l'aplicació de l'article 100.2 del règim penitenciari...

Colau proposa pagar fins a 1.200€ al mes per cada pis turístic que passi a lloguer social

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha ofert pagar fins a 1.200 euros al mes per cada pis turístic que passi a lloguer social de...

Torra atribueix al Govern central la crisi a les residències per l'”infrafinançament” en dependència

El president del Govern, Quim Torra, ha responsabilitzat el Govern espanyol de la crisi que han patit les residències d'ancians a Catalunya --on s'ha...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca