El PP escalfa la insubordinació de la Guardia Civil

Iglesias demana als populars que aclareixin les seves paraules

El vicepresident segon del Govern central, Pablo Iglesias, ha demanat aquest dimecres al secretari general del PP, Teodoro García Egea, que aclareixi si la seva formació ha cridat a la insubordinació de les forces i cossos de seguretat de l’Estat, després que el dirigent popular hagi recordat que, fa més de cent anys, el fundador de la Guàrdia Civil “es va negar a complir una ordre injusta del General Narváez”.

Així ho ha assegurat García Egea en la sessió de control al Congrés, quan ha acusat l’executiu de “tacar el bon nom de la Guàrdia Civil” després de fulminar “tot el que li molesta”, en relació amb la destitució del coronel Diego Pérez de los Cobos, i la dimissió del director adjunt operatiu (DAO) de la Guàrdia Civil, el general asturià Laurentino Ceña.

“Més d’un segle després, el general Ceña ha fet el mateix amb el seu govern. S’ha estimat més anar-se’n que prendre una decisió injusta”, ha etzibat el número dos del PP, a la qual cosa el vicepresident segon ha respost, visiblement molest, si era “conscient de què acabava de dir”.

“Ha llegit el paper que li han escrit? Ha fet una crida a la insubordinació de les forces i cossos de seguretat de l’Estat?”, ha insistit, després de retreure als parlamentaris del Grup Popular que riguessin “en un dia de dol oficial”. “A vostè no li cau la cara de vergonya?”, ha preguntat. “Siguin vostès prudents perquè ens hi juguem la democràcia”, ha resolt.

- Publicitat-

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

Breus

Nervis a Cs pel tercer grau dels presos polítics

El portaveu de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, ha acusat aquest dijous el president de la Generalitat, Quim Torra, la consellera de Justícia, Esther...

El 70% dels usuaris de residències i el 56% de treballadors infectats de covid-19 són asimptomàtics

El 69,7% dels usuaris de residències i el 55,8% dels treballadors que s'han infectat de covid-19 són asimptomàtics, segons un estudi d'un equip multidisciplinari...

Torra sobre el tercer grau als presos: “Tercer grau? Llibertat!”

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha defensat aquest dijous que els presos polítics condemnats per l'1-O no haurien d'haver estat jutjats mai...

JxCat i ERC demanen al Parlament que exigeixi al Govern central que situï el dèficit en l’1%

JxCat i ERC han presentat una proposta de resolució conjunta al Parlament, que demana que la cambra catalana exigeixi al Govern central que revisi...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca