El PP escalfa la insubordinació de la Guardia Civil

Iglesias demana als populars que aclareixin les seves paraules

El vicepresident segon del Govern central, Pablo Iglesias, ha demanat aquest dimecres al secretari general del PP, Teodoro García Egea, que aclareixi si la seva formació ha cridat a la insubordinació de les forces i cossos de seguretat de l’Estat, després que el dirigent popular hagi recordat que, fa més de cent anys, el fundador de la Guàrdia Civil “es va negar a complir una ordre injusta del General Narváez”.

Publicitat

Així ho ha assegurat García Egea en la sessió de control al Congrés, quan ha acusat l’executiu de “tacar el bon nom de la Guàrdia Civil” després de fulminar “tot el que li molesta”, en relació amb la destitució del coronel Diego Pérez de los Cobos, i la dimissió del director adjunt operatiu (DAO) de la Guàrdia Civil, el general asturià Laurentino Ceña.

“Més d’un segle després, el general Ceña ha fet el mateix amb el seu govern. S’ha estimat més anar-se’n que prendre una decisió injusta”, ha etzibat el número dos del PP, a la qual cosa el vicepresident segon ha respost, visiblement molest, si era “conscient de què acabava de dir”.

“Ha llegit el paper que li han escrit? Ha fet una crida a la insubordinació de les forces i cossos de seguretat de l’Estat?”, ha insistit, després de retreure als parlamentaris del Grup Popular que riguessin “en un dia de dol oficial”. “A vostè no li cau la cara de vergonya?”, ha preguntat. “Siguin vostès prudents perquè ens hi juguem la democràcia”, ha resolt.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca