El PP escalfa la insubordinació de la Guardia Civil

Iglesias demana als populars que aclareixin les seves paraules

Publicitat

El vicepresident segon del Govern central, Pablo Iglesias, ha demanat aquest dimecres al secretari general del PP, Teodoro García Egea, que aclareixi si la seva formació ha cridat a la insubordinació de les forces i cossos de seguretat de l’Estat, després que el dirigent popular hagi recordat que, fa més de cent anys, el fundador de la Guàrdia Civil “es va negar a complir una ordre injusta del General Narváez”.

Així ho ha assegurat García Egea en la sessió de control al Congrés, quan ha acusat l’executiu de “tacar el bon nom de la Guàrdia Civil” després de fulminar “tot el que li molesta”, en relació amb la destitució del coronel Diego Pérez de los Cobos, i la dimissió del director adjunt operatiu (DAO) de la Guàrdia Civil, el general asturià Laurentino Ceña.

“Més d’un segle després, el general Ceña ha fet el mateix amb el seu govern. S’ha estimat més anar-se’n que prendre una decisió injusta”, ha etzibat el número dos del PP, a la qual cosa el vicepresident segon ha respost, visiblement molest, si era “conscient de què acabava de dir”.

“Ha llegit el paper que li han escrit? Ha fet una crida a la insubordinació de les forces i cossos de seguretat de l’Estat?”, ha insistit, després de retreure als parlamentaris del Grup Popular que riguessin “en un dia de dol oficial”. “A vostè no li cau la cara de vergonya?”, ha preguntat. “Siguin vostès prudents perquè ens hi juguem la democràcia”, ha resolt.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes